Riebios odos ABC

Riebios odos ABC

20. Jul 2011, 00:00

Sveikos, mamos, moterys.

 

Šį kartą nutariau parašyti apie riebios, spuoguotos odos priežiūrą. Juodi inkštiriukai ar pūlingi spuogai kamuoja neretą moterį. Yra įvairiausių priemonių, siekiant spuogelius panaikinti. Deja, panaudojus priemonę tik tada, kai prisimenama, nereikia ikėtis, kad rezultatai bus įspūdingi.

 

Odos priežiūra reikalauja kruopštumo, kantrybės ir dar kartą kantrybės. Tad jei norite pasiekti kuo geriausių rezultatų, siūlau jums keletą žingsnių, kuriais vadovaujuosi pati kas rytą. Rezultatas pamažu ryškėja - spuogelių mažėja, oda neblizga, tampa matinė ir atgaivinta.


Pirmas žingsnis. ODOS VALYMAS, ŠVEITIMAS.


Kiekvieną rytą pradedu odos valymu. Naudoju prausiklį su arbatmedžiu (pastarasis padeda valyti nešvarumus, saugo odą nuo spuogų susidarymo). Kruopščiai sudrėkinu veidą, įtrinu prausiklį ir sukamaisiais judesiais su veido kempinėle nušveičiu, o tuomet nuskalauju. Atsiveria poros, išsivalo nešvarumai, pasišalina negyva oda.

 

Veido valymui labai tinka medetkų tinktūra, šiek tiek praskiesta vendeniu. Tiesiog vatos tamponėlį suvilgome skysčiu ir kruopščiai valome veidą.

Du tris kartus per savaitę veido valymo procedūrą keičiu veido šveitimu. Tam naudoju arba pirktinį veido šveitiklį, arba savos gamybos: medus, druska, kiaušinio baltymas lygiom proporcijom. Žinoma, jei medus jūsų nealergizuoja.

 

 

Antras žingsnis. TONIZAVIMAS


Reikia pasirinkti tinkamą toniką arba pasigaminti tonizuojamųjų ledukų (ar skysčio) namuose. Aš naudoju tokius ledukus: ramunėlių ir petražolių nuoviras lygiomis dalimis užšaldomas formelėse. Ir kas rytą išsiėmus vieną jų sukamaisiais judesiais tepu veidą. Dėmesio - tik NEREIKIA nuplauti. Tiesiog palikite susigerti į odą. Malonus jausmas... Poros sutraukiamos, oda sušvelnėja, neblizga, tampa matinė.

 

 

 

 

 

Trečias žingsnis. ODOS DRĖKINIMAS

 

Drėkinimui naudoju kremuką, skirtą riebiai odą. Geriau, kai jis nėra labai riebus, tirštas, geriau būtų skystesnės konsistencijos. Geriausia tepti dar ant drėgnos odos, taip lengviau oda jį pasisavina.

Ketvirtas žingsnis. ODOS KAUKĖ

Kartą ar du kartus per savaitę darau odos kaukę. Nebūtina pirkti brangių kaukių, tereikia BALTOJO molio miltelių, kurie būna mažuose pakeliuose. Sumaišius juos su vandeniu užtepame ant odos, palaikome ir nuskalaujame. Geriausiai tinkama kaukė spuoguotai, riebiai odai.

 

Vakare procedūrų reikia mažiau. Tiesiog nuvalome odą ramunėlių, petražolių nuoviru, leidžiame natūraliai nudžiūti, ir, jei reikia, tepame kremuko ar želė, kurie džiovina spuogelius nakties miego metu.

 

Tokie nuoseklūs žingsniai tikrai padeda atsikratyti spuogų. Beje, iš pradžių jų gali padaugėti, nenustebkite dėl to ir nemeskite pradėto darbo. Pamatysite, rezultatas tik gerės.

 

Nereikia pamiršti, kad paakių odą reikia saugoti labiau. Šiai odos sričiai naudoti geriausia specialų kremą, atsižvelgiant į kamuojamą problemą – trūksta drėgmės, ratilai ir pan.

 

Beje, visas priemones puikiai gali pakeisti NERAFINUOTAS kokosų aliejus, rožių aliejus.

 

 

O kokias priemones naudojate Jūs?


Roberta

21. Jul 2011, 11:51

Kaip jau minejau, jie man sureguliavo menstruacijas, nebera baisiojo PMS 😀 Pas mane su hormonais yra problemu, tai matomai kontraceptikai turi teigiama poveiki. Aisku, niekada ju nevartojau nepasitarusi su gydytoja. Visada tik ji paskiria, kokius gerti 😀

21. Jul 2011, 09:32

Rasa, kantrybės padės tikrai, balto molio kaukės liuksiškos, odai ir reikia adaptuotis, ilgesnis naudojimas padeda pasiekti rezultatų, iškart nereikia norėti, nors būtų gerai 😀

21. Jul 2011, 09:32

Aš prieš kontraceptikus, jei jie nėra būtini dėl kokių nors sveikatos sutrikimų kai paskiria gydyt., nes jei vien dėl spuogų tai jais nuodytis neverta tikrai.

Draugė ėjo veido valymo procedūrai, rezultatas - juodų spuogelių apmažėjo, bet pradėjo darytis pūlingi . . .

20. Jul 2011, 16:37

Pas mane kazkas yra su veidu atsitike, visada buvo svari,net paauglysteje neturejau spuogu,bet paskutiniu metu vis ziuriu pablizga, spuogu daugiau atsiranda, neseniai isigijau naturalaus sveitiklio ir kaukes riebiai odai is baltojo molio, tai antra savaite bandau,dar ispudingu rezultatu nera.bet sis straipsnis super,man bent labai aktualus 👍

20. Jul 2011, 15:59

Mano oda visada budavo spoguota (ne tik veido, bet ir krutines, nugaros), tai spuogeliai dingo kai pradejau gerti kontraceptines tabletes. Kai pagimdysiu ir baigsiu maitinima krutimi ir vel jas gersiu. Ir ne tik del odos, bet ir PMS beveik nesijaucia, ir menesines nebetokios skausmingos (o pries tai be vaistu neapsiedavau).
Dabar, nestumo metu, yra atsirade spuogeliu, tai tepu arbatmedzio aliejumi, plaunu veida medetku nuoviru. Gal siek tiek ir padeda...
O visai neseniai girdejau kosmetologes patarima, kad veida valyti su tonikais, pieneliais ir visais kitais valikliais reikia tik vakare, nes tuomet oda buna nesvariausia, o ryta uztenka nuplauti tik su paprastu vandeniu 😀

20. Jul 2011, 13:28

kamuoja bet maziau, bet daba koks skaudus spungulas auga 😈

20. Jul 2011, 13:12

Labai geri patarimai. Mano oda po gimdymo jau paliko tokia matinė, neblizga, vietom net sausoka, bet daug visokių inkštiriukų, atrodo pravalai ir vėl jų pilna. Jau esu pasimetusi, kokias čia priemones pirkti, ką naudoti, vis vilioja nueiti pas kosmetologę konsultacijai, nes pati nelabai sugebu įvertinti savo odą bei pasirinkti priemones.

20. Jul 2011, 13:10

Nieko perdaug nereikia, tik tiek, kokios problemos odos, ko reikalauja 😉 Jei oda sausa, vistiek valyt, šveitisti nepatingėt, kad poros valytųsi.

O šiaip tai spuogai ne vien nuo priežiūros priklauso, bet ir maisto, kavos ir t.t.

20. Jul 2011, 13:05

Oho kaip daug visko tai odai reikia,pas mane nescios irgi oda labai svari buvo,o db va labai daug mazu spuogeliuku ant zandikauliu atsirado.... Bet pas mane oda toj vietoj neriebi tai net nezinau kaip juos isnaikint☹

20. Jul 2011, 12:44

Gal tavęs spuogai nekamuoja, nes aš kai laukiaus jų išvis nebuvo 😃 o dabar deja . . . vat laiko reikia, nepatingėt, įprantama ir visai smagu 😃

20. Jul 2011, 11:04

jetau reik netinget taip oda priziuret😃