Riešutėlių tortas

Riešutėlių tortas

10. Feb 2017, 22:51 kodelcia kodelcia

Kadangi mano mylimasis smaližius, tai pasidalinsiu mūsų mėgstamu ir specialiai šįkart vėl gaminto Riešutėlių (Kankuolėlių, Koriuko) torto receptu. 

Tortui reikės:

4 kiaušinių,

0,5 stiklinės pieno (tiks ir vanduo, jei pieno neturite),

žiupsnelio druskos,

miltų (tiek, kad tešla būtų kietoka),

1 stiklinės medaus (gali būti dirbtinis),

1 stiklinės cukraus,

50 gramų sviesto,

1–2 šaukštų grietinės,

2–3 šaukštų vandens,

apue 1 aliejaus virti.

 

Iš kiaušinių, miltų, druskos, pieno suminkome kietoką tešlą. Ją suvoliojame į maždaug piršto storio volelius ir pjaustome nedideliais gabaliukais. Šiuos dedame ir verdame puode įkaitintame aliejuje. Kai tie vadinamieji „riešutėliai“ išverda, iškyla į paviršų, kiaurasamčiu išgriebiame ir suberiame į dubenį.

20170210224317-59045.jpg

 

Iš medaus, cukraus, sviesto, grietinės, vandens verdame sirupą. Jis bus paruoštas, kai lašelis, įlašintas į vandenį, neišsisklaidys. Tai užtruks apie 7-10 min.

Sirupą pilame ant „riešutėlių“ ir greitai, kad šis nesustingų, išmaišome.

20170210224539-35066.jpg

 

Paruoštą masę dedame į formą, suspaudžiame ir palaikome kelias valandas vėsiai.

Galima puošti uogomis ir vaisiais arba kokiais turimais pagardais, bet mums patinka paprastai. 

Pabandykite ir jūs ! :)

20170210224952-92038.jpg

kodelcia kodelcia 11. Feb 2017, 11:40

Aš vaikystėj esu ragavus, nors šeimoje niekas negamindavo. O receptuką jau keletą metų naudoju būtent šį http://www.skrastas.lt/?data=2012-02-28&rub=1065924819&id=1330360535 . Smagu, kad sudominau 😉

V&A mamytė V&A mamytė 11. Feb 2017, 09:37

Mano vaikystės prisiminimas - taip ieškojau recepto, mėginsiu pagal jūsų pasigaminti. Visos šventės mūsų su tokiu pyragu būdavo. Mes anūkai pjaustydavome tešlą visada, ot smagi talka būdavo.