Rikotos sūrio tortas
Reikia:
130 gramų miltų
1 kiaušinio
45 gramai sviesto
30 gramų smulkaus balto cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
500 gramų rikotos sūrio
110 gramų smulkaus balto cukraus
Vanilės
3 kiaušinių
30 ml citrinos sulčių
Citrinos žievelės
Kaip daryti?
Pirmiausia darome pyrago pagrindą: kambario temperatūroje pastovėjusį ir suminkštėjusį sviestą su cukrumi ir kiaušiniu išplakame mikseriu iki vientisos masės. Pamažu pilame miltus ir minkome. Tešla turi būti pakankamai minkšta ir švelni. Įvynioję į plėvelę dedame į šaldytuvą 30 minučių.
Išėmę tešlą iš šaldytuvo, rankomis išlipdome kepimo formą tolygiu sluoksniu. Pabadyti tešlą šakute ir uždėjus plėvelę dar įdėti į šaldytuvą 30 minučių.
Įkaitinę orkaitę iki 200 laipsnių, dedame į ją kepimo formą 15 minučių. Dabar laikas gaminti sūrio masę. Sūrį, cukrų, kiaušinius, tarkuotą citrinos žievelę ir vanilę suplakti mikseriu iki vientisos masės.
Kai pyrago pagrindas apkepa, užpilame ant viršaus sūrio masę ir dedame į orkaitę 1 valandai. Nenustebkite, kad po valandos pyrago vidurys pasirodys minkštokas. Palikite pyragą atvėsti, o tada patalpinkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms. Geriausia – nakčiai.
Labai skanu su šviežiomis ir trintomis uogomis.
Skanaus!
šaltinis: zenskijklub.lv
😍
😀 🤗 👍garduma
😍
skanumėlis 😀 👍 🌷 🌷 🌷
mmmmmmmmmm.....