Rikotos sūrio tortas

Rikotos sūrio tortas

16. Nov 2011, 00:00

Rikotos sūrio tortas

 

Reikia:


130 gramų miltų

1 kiaušinio

45 gramai sviesto

30 gramų smulkaus balto cukraus

1 šaukštelio kepimo miltelių

 

500 gramų rikotos sūrio

110 gramų smulkaus balto cukraus

Vanilės

3 kiaušinių

30 ml citrinos sulčių

Citrinos žievelės

 

Kaip daryti?


Pirmiausia darome pyrago pagrindą: kambario temperatūroje pastovėjusį ir suminkštėjusį sviestą su cukrumi ir kiaušiniu išplakame mikseriu iki vientisos masės. Pamažu pilame miltus ir minkome. Tešla turi būti pakankamai minkšta ir švelni. Įvynioję į plėvelę dedame į šaldytuvą 30 minučių.

Išėmę tešlą iš šaldytuvo, rankomis išlipdome kepimo formą tolygiu sluoksniu. Pabadyti tešlą šakute ir uždėjus plėvelę dar įdėti į šaldytuvą 30 minučių.

Įkaitinę orkaitę iki 200 laipsnių, dedame į ją kepimo formą 15 minučių. Dabar laikas gaminti sūrio masę. Sūrį, cukrų, kiaušinius, tarkuotą citrinos žievelę ir vanilę suplakti mikseriu iki vientisos masės.

Kai pyrago pagrindas apkepa, užpilame ant viršaus sūrio masę ir dedame į orkaitę 1 valandai. Nenustebkite, kad po valandos pyrago vidurys pasirodys minkštokas. Palikite pyragą atvėsti, o tada patalpinkite į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms. Geriausia – nakčiai.

Labai skanu su šviežiomis ir trintomis uogomis.

Skanaus!

šaltinis: zenskijklub.lv

16. Nov 2011, 19:10

😍

16. Nov 2011, 15:30

😀 🤗 👍garduma

16. Nov 2011, 11:17

😍

16. Nov 2011, 11:16

skanumėlis 😀 👍 🌷 🌷 🌷

16. Nov 2011, 09:51

mmmmmmmmmm.....