Rubrika versli mama šiandien tapo versli TETA!

Rubrika versli mama šiandien tapo versli TETA!

22. Oct 2013, 07:50 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Labai netikėtas rubrikos posūkis! Ilgai svarstėme ar užleisti rubrikos sceną ne mamai, bet paskui supratome, jog mūsų tikslas - kalbėti apie tuos verslus, kuriuos paskatino įkurti mažyliai. Na ir kas, jog ne savi, bet užtat tiek pat mylimi. Šiandien kalbamės su vaikiškos patalynės kūrėja Justina Obolevičienė.

20131021221245-90409.jpg

- Kaip gimė mintis siūti vaikiškus pataliukus? 

- Visų pirma aš tikrai nesu profesionali siuvėja dirbanti šioje srityje 15 metų (juokiasi). Pirma rimtesnė pažintis prasidėjo kaip hobis maždaug prieš trejus metus. Tuo metu ir iki pat šios vasaros dirbau toli gražu su siuvimu nesusijusioje srityje - buvau nekilnojamo turto brokerė. Darbas tikrai įdomus, bet beprotiškai varginantis, todėl jausmas, kai atrandi širdį lepinančią veiklą yra nepakartojamas. Turbūt ir jūs žinote, ką reiškia toks virpuliukas viduj, kai nekantrauji ką nors daryti kuo greičiau. Taigi kasdienis siuvimas iki išnaktų teikdavo beprotiškai daug džiaugsmo.. Kodėl viskas išsirutuliojo į vaikišką patalynę? Turbūt natūraliai, nes visada labai mylėjau vaikus, esu ne vieną "išauginus", kada nors labai norėčiau dirbti vaikų darželyje, ir jau nuo paauglystės turėjau planą susilaukti trijų vaikučių(tikiuosi pavyks). Kai artima draugė pradėjo lauktis savo lėlytės, jos be galo laukėm visi. Ji ir yra didžiausia įkvėpėja.

Visas šiuolaikinis ritmas yra toks spartus, kad nebepastebime paprastų nuostabių dalykų - o naujas žmogus yra tai, kas verčia ne tik žavėtis, bet ir pasitempti, nenustoti judėti į priekį, jam norisi atiduoti viską, ką savyje turi geriausio, gražiausio. 

Tuomet ir supratau, kad noriu kažką kurti būtent mažiesiems, o pirmas dalykas, ko reikėjo lėlytei, tai saldaus miegelio jaukioje lovoje. Štai taip ir gimė idėja "Keturioms Kėdutėms".

- "Keturios kėdutės" - pavadinimas primena vaikišką dainelę? Ar jis kilo iš jos?

- "Keturios Kėdutės" būtent ir yra kilusios iš dainelės, kurią visi tikrai mokinosi. Norėjau, kad pavadinmas būtų paprastas ir aiškus, jau turėtų savyje užkoduotą tam tikrą žinutę apie vaikus, jų kambarį, skirtingus galimus mažylio charakterius ir kaip tai galima atspindėti per tekstitės gaminius. Taip pat pavadinimas savyje slepia ir tolimesnius planus - neapsiriboti vien patalyne, norisi pažvelgti į vaiko patį artimiausią pasaulį kompleksiškai, bet lygiai taip pat artimai, kaip ir darant viską tiesiogiai pagal užsakymą.

20131021221306-96102.jpg

- Kada pradėjote verslą?

- Kaip verslas "Keturios Kėdutės" yra labai jaunas, galime švęsti vos kelių mėnesių sukaktuves, nors užuomazgos buvo gerokai ankščiau. Pradedant kažką naujo visuomet norisi viską apgalvoti, išanalizuoti, gerai pasiruošti, taip pat visuomet yra ir baimės faktorius (šypteli). Man pasisekė, nes turiu didelę palaikymo komandą - niekuomet nemaniau, kad kiti žmonės gali taip nuoširdžiai ir stipriai norėti, kad man pasisektų. Jei ne artimieji - "Keturios Kėdutės" taip ir būtų likusios "pogrindyje".

Ką veikėte prieš tai? Ar darote iki šiol ar "Keturios kėdutės" tapo pagrindine veikla?

- Kaip ir minėjau, iki šiol ketverius metus dirbau Nekilnojamojo turto srityje, esu baigusi nekilnojamo turto valdymo mokslus, taigi gyvenime labai trūko kūrybinio impulso. Šiuo metu esu barbė devyndarbė (juokiasi) - dirbu vadybinį darbą, taip pat mokausi siūti užuolaidas. Džiaugiuosi, jog turiu nuostabią siuvėją - mokytoją, kuri iš esmės ir davė suvokimą apie kokybę  - kaip turi atrodyti kokybiškas gaminys. Tačiau "Keturios Kėdutės" yra tai, link ko noriu eiti ir tikiu, jog netrukus tai bus pagrindinė veikla. Tai nėra darbas, tai malonumas - būtent todėl negaila atiduoti kad ir paskutines jėgas.

Ar reikėjo investicijų? Kiek ir kam?

- Pagrindinės investicijos yra audiniai ir priemonės, reikia nuolat papildyti atsargas, audinius sandėliuoti, kad visuomet galima būtų išpildyti kliento pageidavimą greitai. Tokia ir mintis - kai siūniesi ką nors pagal užsakyma, dažniausiai reikia laukti labai ilgai.. O norisi gauti viską čia ir dabar, todėl viena ir "Keturių Kėdučių" vertybių yra operatyvumas.

20131021221322-45373.jpg

Ar turite verslo planą, tikslingai dirbate pagal suplanuotus žingsnius?

- Kūrybos žmonės verslo planų neturi (kvatoja), tad ir man taip nesinori jo turėti, tačiau išsilavinimas ir turimos žinios neleidžia taip jau laisvai tekėti pasroviui. Tad planas yra - nors kol kas ir trumpalaikis -  viskas priklauso nuo tolimesnių rezultatų.

- Kuo išsiskiria jūsų siūta patalynė nuo pirktinių?

- Aplinkui tiek daug masinės gamybos, kad žmonės ilgisi ryšio su gaminiu. Rankų darbo patalynė yra artimesnė žmogui - mat kiekvienas komplektas gaminamas pagal užsakymą, galima pasirinkti matmenis, spalvą, jei yra ypatingų pageidavimų - galima išpildyti ir juos. Taip pat svarbu visuma - todėl "Keturių Kėdučių" patalynė yra parduodama tik supakuota į dėžutes, kad būtų patogu dovanoti, ar tiesiog laikyti spintoje. Žinoma, klasikinė kolekcija, kuri šiuo metu siūloma, yra pati paprasčiausia, tačiau jau netrukus pasirodys kiek įdomesnė, taip pat jau siuvu žiemos kolekciją.

- Kokie ateities planai susiję su verslu?

- O planų yra daugiau nei laiko. Kaip ir minėjau tikiuosi pasiūlyti platesnį rankų darbo gaminių vaiko kambariui spektrą, kurti bendrą vaizdinį. Saldus miegas priklauso ne tik nuo čiužinio minkštumo, bet ir nuo emocijos, kuri ateina iš aplinkos, vaikus turi supti grožis...

20131021221341-83062.jpg

- Koks kokybiškos patalynės receptas? Gal mamos perka patalėlius nė nepagalvodamos apie jų kokybę, audinius, pasiuvimą ir patogumą? Ką reikia žinoti?

- Žvelgiant iš praktinės pusės, svarbiausia yra funkcionalumas - vaikišką patalynę reikia skalbti, džiauti, lyginti tikrai dažnai, tad tvirtumas yra būtina sąlyga. Kartais mamos bijo, kad spalva po daugelio skalbimų nubluks - na ir nieko baisaus, dauguma audinių būdami šviesesni atrodo dar gražiau. Tačiau jokiu būdu neturi kyšoti išlindę siūlai, ar tvirčiau patempus ardytis siūlės. Žinoma, dažniausiai pasitaikantis audinys yra medvilnė - ji leidžia vaikučio odelei kvėpuoti, tačiau reikia turėti omenyje, kad 100% medvilnė yra linkusi stipriai glamžytis, tad siūlau nebijoti nedidelio kiekio sintetinių priedų - tuomet turėsite ir gerą oro pralaidumą ir puikų vaizdą.

Ačiū už pokalbį!

"Keturios kėdutės" grožius vaikučiams kol kas galima rasti jų svetainėje čia www.facebook.com/4kedutes

20131021221358-69391.jpg

06. Nov 2013, 09:56 pypse

Miela, Pypse, specialiai Jums, turime kazka mandresnio - kvieciu uzsukti i musu kambareli 😀🌷

22. Oct 2013, 15:26

Šaunuolė! Mes su mažyte be galo džiaugiamė ir didžiuojamės ja! 😀 Su kiekvienu gaminuku ji vis tobulėja ir rezga naujas mintis😀 Manau, jog palaipsniui vis daugiau mamyčių atras savo angeliukams tinkamų miego pataliukų "Keturiose kėdutėse" 😀

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 22. Oct 2013, 14:53

Aš tai pagalvojau, jog tokia dėžutė puiki dovana kalėdų proga mažiems pusbroliams ir dukterėčioms.
Aha, irgi įdomu kokia naujoji kolekcija 😀

pypse pypse 22. Oct 2013, 12:32

Aš neseniai "Keturios kėdutės" aptikau ieškodama pataliukų mažyliui. Mane sužavėjo gražios dėžutės, pateikimas, foto, bet patys pataliukai neužkabino😀 medžiagėlės gražios, bet jei tokių turėčiau atrodo ir pati pasisiūčiau😀 Laukiu mandresnės kolekcijos😉