Rudeninė puokštė Ugnės mamytei

Rudeninė puokštė Ugnės mamytei

23. Sep 2012, 16:44 kodelcia kodelcia

Kiekvienas naujai ateinantis metų laikas būna išties nuostabus, nes jis ateidamas atsineša su savimi ir ryškias permainas.

 

Žiema savo puriu sniegeliu vaikučiams pateikia daugybė linksmybių. Pavasarį tirpstant sniegui su džiugesiu stebime žolyčių, gėlyčių skverbimąsi iš šaltos žemės į saulės šviesą, skubame rinkti žibutes, ožkabarzdžius ir kitas ankstyvąsias gėlytes.

 

Vasarėlė atneša dar daugiau šilumos, žalumos bei spalvingų gėlių žiedų. O štai rudenėlis pats dosniausias – su savimi jis atsineša galybę dovanų mums: sodų ir daržų gėrybes (daržovės, vaisiai), miškų ir parkų derlių (grybai, gilės, kankorėžiai, kaštonai). Ruduo tarsi moderus dailininkas kasmet medžių lapus išmargina vis kitokiais atspalviais, vis kitokiais raštais.

 

Šis rudenėlis mano sūneliui dar tik antrasis, bet kaip tik tas metas, kada ir jis jau pats ima džiaugtis rudens grožiu ir dovanomis. Tai žiūrėk obuoliuką ar kriaušę iš sodo žolytės išsitraukia, tai rudeninę gėlytę (astrą, gvazdiką) nuskina, pauosto, tai smagiai taškosi po balas.

 

Idėja dalyvauti konkurse atėjo netikėtai ir netyčia. Mat šeštadienio rytą ir popietę man teko pabūti ne tik sūnelio Deimanto, bet ir mano pusseserės dukrytės, vardu Ugnė, auklyte.

 

Kad mergaitė neliūdėtų be mamytės, gražią dieną nusprendėme pasivaikščioti. Bevaikščiojant nutarėme Ugnės mamytei pagaminti ir, kai ši grįš, padovanoti rudeninių gėrybių puokštę.

 

 

Taigi pirmiausia su abiem vaikučiais nuėję į daržą susiradome puokštės pagrindą - dailią baltąją cukiniją. Paėjėję kiek tolėliau, iš Deimantuko močiutės tvenkinio priskynėm vadinamųjų „vilko uodegų“ (meldų), kurių pavadinimas Ugnytei labai patiko ir ėmė klausinėti, kaip čia tos vilkų uodegos vandenyje atsirado.

 

 

Kol fotografavau, mano mažylis pasigavo peiliuką ir mėgino pats išmėginti, kaip su juo pjaunama. Tad teko jį kuo skubiau  atsiimti, kad mažylis nesusižalotų.

 

Grįžę į kiemą prisipjovėme mūsų puokštei reikalingų papuošimų - viksvų.

 

 

Vėliau dar prisiskynėme gvazdikėlių (serenčių), violetinių chrizantemų žiedelių bei aronijų uogų su šakelėmis. Ir štai visos mūsų surinktos mediagos:

 

 

Po ilgo ir smagaus pasivaikščiojimo mano sūnelis užmigo, tad puokštę likome gaminti dviese – aš ir Ugnė. Nupjovėme cukinijos viršų ir ėmėme smaigstyti vilko uodegas ir kitokias viksvas.

 

Šis darbelis labai patiko mažajai mūsų viešniai. Padedama gaminti puokštę vis pasakojo, kad „mes su mamyte nešimės puokštytę namo“. Žinoma, aš jai pritariau.

 

 

Galiausiai mūsų rudeninėje puokštėje atsirado ir žiedeliai, ir uogytės su šakelėmis.  Beliko tik pasidžiaugti rezultatu: viskas natūralu, pagaminti išskirtinai tik iš gamtos medžiagų. Šią rudeninę kambario dekoraciją dėl nesibaigiančių mažylės kalbų apie mamytę pavadinome „Ugnės ilgesys“.

 

 

Grįžusi Ugnės mamytė išties džiaugėsi puikia, su meile gaminta dukrytės dovana. O aš džiaugiuosi kūrybingai ir prasmingai praleidusi laiką su vaikučiais.

 

 

 

 

 

 

Dalyvauk konkurse: Kūrybiškiausia MK mama 2012

PIRMOJI SAVAITĖ: Kuriame iš gamtos medžiagų!

Pagrindinis konkurso rėmėjas – stilinga parduotuvė vaikučiams ir jų tėvams "Modi Du"

https://www.facebook.com/Modidu.lt
www.modidu.lt

3

modidulogo

 

Konkurso draugas – leidykla “Nieko rimto” 


www.niekorimto.lt

 

1

niekorimtologo

kodelcia kodelcia 23. Sep 2012, 23:26

ačiū, vilko uodegos ir man labiausiai patinka, kažin kodėl jos primena vaikystę: sėdėjimą šiltame kambaryje ir žiūrėjimą pro langą. šalia sėdi jaunesnioi sesuo, o mama mums pasakoja, kad būtina eiti miegoti pietų miego, nes iš miško gali ateiti piktas vilkas. Mes prisibijome vilkų, nes per fimuką "Na palauk" matėme, kad jis tikrai gali būti piktas.... 😃

jaldija jaldija 23. Sep 2012, 20:58

Labai graži puokštė 👍 o jau tos vilko uodegos, superinės 👍

ausryte12 ausryte12 23. Sep 2012, 18:59

Nu truksta zodziu isradingumui!!! 😍 🌷 🌷 🌷