Ryžinė pomidorų mišrainė žiemai

Ryžinė pomidorų mišrainė žiemai

21. Aug 2014, 19:11 kodelcia kodelcia

Kadangi mūsų šiltnamy pomidorų pati gausa, tai kaip ir kasmet neapsieiname be ryžinės pomidorų mišrainės, kurią šaldytuve galima išlaikyti apie du mėnesius. 

Šios žiemiškos, sočios, tinkamos valgyti vieną arba kaip garnyrą prie mėsos, perėmiau iš savo tetos. O ji tai labai skanių dalykų prigamina. tad ko reikės?

3 kg pomidorų

1 kg svogūnų

1 kg morkų

1 kg paprikų (tiesa, šįkart aklai savo recepto nesilaikiau, nes teturėjau vieną papriką sveriančią 200 g :)

2 šaukštų druskos

1 stiklinės cukraus

0,5 l aliejaus

krapų arba petražolių, pipirų, keli lauro lapai,

300 g ryžių.

20140821190340-13191.jpg

20140821190453-67128.jpg

20140821190609-15479.jpg

20140821190729-62247.jpg

20140821190844-35790.jpg

Gamyba

Daržoves nulupam, susmulkiname kuo smulkiau (morkas burokine tarka, papriką, svogūnus ir pomidorus pjaustau peiliu). Tiesa, jei norisi dar smulkiau, galima viską tiesiog sumalti mėsmale, per stambesnį sietelį (nors aš šiemet kažkodėl nutariau viską smulkinti rankomis). Taigi visas vienaip ar kitaip susmulkintas daržoves dedame į vieną didelį puodą ir ant silpnos ugnies verdame  valandą (60 min.)

20140821185901-25791.jpg

Maždaug 45tą virimo minutę į puodą suberiame druską, cukrų, prieskonius. 

20140821190150-81864.jpg

60tą virimo minutę suberiame ryžius ir toliau dar 30min.verdame dažnai pamaišydami ant silpnos ugnies.

Dar karštą mišrainę pilame į stiklainius ir užsukame dangteliais. 

Skanaus :)

P. S. Skonis dėl mažesnio paprikų kiekio nenukentėjo, nes vis vien jaučiasi, jog jų yra :) 

20140821185726-52905.jpg

 

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 22. Aug 2014, 11:37

O galvoju kas nutiks jeigu laikyt per žiemą rusyje? Juk viskas užvirta, virta, stiklainius tik tinkamai paruošt ir manau turėtų ilgiau laikyt... Čia tokios mintys kilo, nes receptas nerealus, o šaldytuve tikrai neturiu vietos...

kodelcia kodelcia 22. Aug 2014, 08:59 gintarep

pabandykit, gal tikrai irgi patiks 😀

kodelcia kodelcia 22. Aug 2014, 08:58 astripaprika

tiesa, tas pats receptukas tinka ir su perlinėm kruopom (tik perlines kruopas gerai iš vakaro ar pora valandų prieš verdantišmirkyti reikia). Mano vyras ryžinę mišrainę dedasi į darbą 😀

Gintarep Gintarep 22. Aug 2014, 07:25

uzsimaniau....sugundet 😀 ot, keiciasi norai, pries pora metu butu reikeje islikti draugiska ir nutyleti savo poziuri neparasant "kokios nesamones tokios misraines" 😀

Krisliukas Krisliukas 21. Aug 2014, 19:53

kaip norėčiau paragaut 😀