Kadangi mūsų šiltnamy pomidorų pati gausa, tai kaip ir kasmet neapsieiname be ryžinės pomidorų mišrainės, kurią šaldytuve galima išlaikyti apie du mėnesius.
Šios žiemiškos, sočios, tinkamos valgyti vieną arba kaip garnyrą prie mėsos, perėmiau iš savo tetos. O ji tai labai skanių dalykų prigamina. tad ko reikės?
3 kg pomidorų
1 kg svogūnų
1 kg morkų
1 kg paprikų (tiesa, šįkart aklai savo recepto nesilaikiau, nes teturėjau vieną papriką sveriančią 200 g :)
2 šaukštų druskos
1 stiklinės cukraus
0,5 l aliejaus
krapų arba petražolių, pipirų, keli lauro lapai,
300 g ryžių.
Gamyba
Daržoves nulupam, susmulkiname kuo smulkiau (morkas burokine tarka, papriką, svogūnus ir pomidorus pjaustau peiliu). Tiesa, jei norisi dar smulkiau, galima viską tiesiog sumalti mėsmale, per stambesnį sietelį (nors aš šiemet kažkodėl nutariau viską smulkinti rankomis). Taigi visas vienaip ar kitaip susmulkintas daržoves dedame į vieną didelį puodą ir ant silpnos ugnies verdame valandą (60 min.)
Maždaug 45tą virimo minutę į puodą suberiame druską, cukrų, prieskonius.
60tą virimo minutę suberiame ryžius ir toliau dar 30min.verdame dažnai pamaišydami ant silpnos ugnies.
Dar karštą mišrainę pilame į stiklainius ir užsukame dangteliais.
Skanaus :)
P. S. Skonis dėl mažesnio paprikų kiekio nenukentėjo, nes vis vien jaučiasi, jog jų yra :)
O galvoju kas nutiks jeigu laikyt per žiemą rusyje? Juk viskas užvirta, virta, stiklainius tik tinkamai paruošt ir manau turėtų ilgiau laikyt... Čia tokios mintys kilo, nes receptas nerealus, o šaldytuve tikrai neturiu vietos...
pabandykit, gal tikrai irgi patiks 😀
tiesa, tas pats receptukas tinka ir su perlinėm kruopom (tik perlines kruopas gerai iš vakaro ar pora valandų prieš verdantišmirkyti reikia). Mano vyras ryžinę mišrainę dedasi į darbą 😀
uzsimaniau....sugundet 😀 ot, keiciasi norai, pries pora metu butu reikeje islikti draugiska ir nutyleti savo poziuri neparasant "kokios nesamones tokios misraines" 😀
kaip norėčiau paragaut 😀