Šaldome žalumynus žiemai

Šaldome žalumynus žiemai

26. Jul 2012, 00:00

Taip norisi šaltą žiemos dieną, kad pakviptų vasara ar pavasariu, ir jeigu šaldiklyje turėsite žaliųjų atsargų - taip ir nutiks!

 

Kokius žalumynus paprastai šaldote ir išsaugojate žiemai Jūs? O gal mieliau perkate džiovintus prieskonius iš parduotuvės ir labai nesukate dėl to galvos?

 

Jūsų dėmesiui - keletas idėjų, ką galima užšaldyti vasarą, kad žiemą įdėjus žalumyno į salotas, sriubas ar kitą patiekalą, vėl pakviptų vasara.

 

Žiemai skirtus krapus reikia nuplauti, nusausinti ir smulkiai supjaustyti.

 

 

Šaldiklyje galima laikyti ir plastikiniuose indeliuose, ir maišeliuose.

 

 

Žiemai galima prisišaldyti ir rūgštynių:

 

 

Ir svogūnų laiškų:

 

 

Kokių žalumynų ir prieskonių šaldote Jūs šaldiklyje? 

 

Pasidalinkime patirtimi!

 

 

26. Jul 2012, 22:28

Na kolkas uogų tėra, aviečių nuo praeitų metų tebėra, mėlynių, šįmet braškėm papildėm. O iš žalumynų planavau špinatų užsišaldyti, bet "nuėjo" amariukasi, nepavyko išgelbėt, tik porą kart į salotas pamaišiau 😀 Na ir vakar dar žirnelių prisigveldenau ir užšaldžiau, bus kokiem trim virimam sriubytei. O daugiau daržovių nešaldom, prieskonių tai mėtų lapukų tik. Bus matyti dar.

26. Jul 2012, 15:12

mes užsišaldėm uogų,rūgštynių,krapų,petražolių😀,vėliau užsišaldysim ir cukinijų,moliūgų😀aš krapų nepjaustau,jie puikiai trupa sušalę😀

26. Jul 2012, 13:26

mes taip uzsisaldem uogas o ir jau krapai petruskos uzsaldytos 😀 ir labai gerai patogu visai liekai turi svieziu😀

26. Jul 2012, 09:25

Siemet zadu saldyti cukinijas ir moliugus supjaustytus kubeliais. Nes nuo ziemos reikes pradeti mazylio primaitinima, tai manau bus labai patogu is saldiklio issitraukti saldytu darzoviu. Kiekvienais metais turiu krapu pasisaldziusi, melyniu, spanguoliu.

neri neri 26. Jul 2012, 09:07

krapų nebūtina pjaustyti ,tiesiog susidedi ryšeliais nedideliais ,suvynioji į plėvelę ir į šaldiklį ,o kai reikia ,išsitrauki ir rankose patrini ,sušalę jie sutrupa .

26. Jul 2012, 07:28

Jau kelinti metai šaldau visokių gėrybių, bet dėl krapų įsitikinau, kad daug geriau juos džiovinti nei šaldyti, džiovinti daug kvapnesni. Be išvardintų dar šaldau petražoles, šparagines pupeles, brokolius,žinoma, uogų visokių, kiek tik leidžia galimybės.