Taupiai pagaminome pusryčius, pietus, vakarienę. O prie kavos? Kažko skanaus ir saldaus juk norisi, tiesa? Sūlau jums išbandyti labai neįprastą saldėsį - Bulvių pyragą.
Jam reikės:
300 g nedidelių miltingų bulvių
150 g cukraus (dažniausiai aš naudoju miltinį cukrų, bet paprastas pigiau)
5 kiaušinių
žiupsnelio druskos
25 g manų kruopų
šaukštelio romo
sviesto skardai patepti
maltų džiuvėsėlių
miltinio cukraus pabarstymui
Bulves išvirti, nulupti, sugrūsti. Uždengus rankšluostėliu atvėsinti. Galima pertrinti per sietelį, tada bus vientisesnė masė.
Cukrų, kiaušinius, druską, romą gerai išsukti
Suberti manų kruopas, sugrūstas bulves ir labai gerai išmaišyti (geriausia kombaine)
Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti džiuvėsėliais. Supilti masę į formą. Kepti 170 laipsnių temp apie 25-30 min.
Iškepusį pyragą pabarstyti miltiniu cukrumi. O tada jau SKANAUS!
Čia yra greitasis pyrago paruošimo būdas. Galima atskirti baltymus nuo trynių ir išplaktus iki standumo baltymus įmaišyti į jau paruoštą tešlą. Tada ji gaunasi kietesnė ir pyragas ne toks "šlapias".
Viso iškepto pyrago kaina apie 2,75 Lt. Mes gauname kiaušinius ir bulves iš kaimo, tai kainuoja dar mažiau. Jei pjaustysime į 8 gabaliukus, tai porcijos kaina apie 0,34 Lt
Kažkaip čia įdomiai su autoriais man dvejinasi 🤔 😃 bet receptukas šaunus, ačiū, išsisaugojau ir išbandysiu kada 😀
ce tai naujove 😀rek ismegint 😀
Įdomus receptas 👍 😀
skaniai atrodo 😛