Šaltibarščiai: kam šaltibarščių, kam ...šiltibarščių...

Šaltibarščiai: kam šaltibarščių, kam ...šiltibarščių...

25. Aug 2015, 07:44 Gintarep Gintarep

Sutarkuoju su burokine tarka obuoliuką.

20150825072906-85550.jpg

Į atskirą indą sutarkuoju išvirtą buroką.

20150825073032-99954.jpg

Sumaišau su obuoliu.

Įtarkavau agurką.

20150825074135-45023.jpg

Galima dėti virtą supjaustytą kiaušinį, galima įsmulkinti svogūno,galima pasūdyti bet mes  šių ingridientų nededame.

Masę sumaišome su indeliu grietinės, praskiedžiame su norimo skystumo vandens kiekiu ir įdedame ledukų.

Mes labiau mėgstame šaltus šaltibarščius, o vaikas šiltus. Aš su tėte megstame su kefyru, o vaikas tik su grietine.

Tėtė mėgsta  kaip sriubytę, o vaikas  vos ne košytę.

Tad skirtingų neruošiu, o tenka laviruoti, kad kuo mažiau būtų atlikta darbo, o galinis rezultatas tenkintų kiekvieną mūsų šeimos gurmaną.

Tad tokie mūsų šaltibarščiai obuolių sezono metu.

Šiuo metu burokus ruošiu žiemai:

išverdu burokus, sutarkuoju su burokine tarka, apipilu obuolių išspaustomis sultimis, puode kaitinu iki užvirimo ir užvakuoju pusės litro stiklainiuose. Šie burokai nerealiai tinka žiemos metu salotoms, šaltibarščiams... ai, viskam. Ypač man džiugu, kad jaunoji gurmanė tokius net vienus mėgsta vartoti. Tad sveika ir skanu.