Taip! Vakar mūsų šeimyna jau atidarė šaltibarščių sezoną! Iš tikro ilgai nesugalvojau ką pagaminti pietums, o vaikščiodama po gana karšta saulyte supratau, jog jau galima pasigaminti šaltibarščių.
Šeimyna mano pasiūlymą priėmė su džiaugsmu ir entuziazmu.
Receptukas labai paprastas, tikriausiai visi jį žinote, aš gaminu taip:
riebus kefyras/rūgpienis;
2 virti kiaušiniai;
stiklainiukas iš rudens paruoštų burokėlių;
du švieži agurkai;
svogūnų laiškai;
krapai, žiupsnelis druskos.
Viską sumakaluoju ir pateiki su virtomis bulvikėmis.
Nesuprantu, kaip aš jų nevalgiau iki 24 metų. Ar galite patikėti, kad iki to laiko aiškinau visiems net neragavusi, kad aš jų nemėgstu? O paragavau pirmą kartą po vestuvių, kai vyras pagamino kartšą vasaros dieną. Nuo tada tai mano firminis vasaros patiekalas, net tėveliai mano atvažiuoja, kai išgirsta, jog šiandien pietums - šaltibarščiai!
Oj, man šaltibarščiai su rūgštynėm yra patys skaniausi 😉
Dar labai mėgstam ispanišką šaltsriubę gaspačo 😀 idejai 😉
Aš įvairiai darau, bet pagrindas kefyras, tada žalumynų, kartais su mažais pomidoriukais+ridikėliai, su rukola salotomis, su raugintais agurkais. Vasarą labai gerai, bulvikių išsiverdi ir lengvai užvalgai "skystų salotų" 😀
Aha, būtų puiku, koks geras šaltsriubės receptukas 😀
👍
LePukuota: o gal pasidalytumėt kokiu šaltsriubės receptu, kas jau išbandyta ir tikrai skanu? 😀
Mes iš tų, kur nuo Naujųjų mėgaujamės šaltibarščiais karts nuo karto, kartais su burokučiais, kartais su rugštynėmis. O vasarą dar papildom meniu įvairiomis šaltsriubėmis 😛
😀 Mes vėlų rudenį uždarom ir atidarom tik atšilus orams 😀
Bet girdėjau pas kai ką tradicijos ruošti šaltibarščius naujų metų rytą. Sako, labai padeda 😀
Skanumėlis 🌷
mes šaltibarščių sezono nebuvom uždarę 😉 karts nuo karto mėgavomės ištisus metus