Šaltiena

Šaltiena

30. Jul 2017, 11:31 Gintarep Gintarep

Reikės:

virtos karkos su sultinių

česnako žiedyno

svogūnų laiškų kokių penkių vienetų

brokolio žiedų žiupsnelio

bulvių 5-6

krapų žiupsnelio

pusės arbatinio šaukštelio druskos

20170730112538-72202.jpg

Išviriau mėsytę, ją supjausčiau, užpiliau sultiniu, prieš tai apibarsčiau smulkiai pjaustytu česnako žiedynu ir krapo lapeliais. Sultinį pasūdžiau puse arbatinio šaukštelio.

Šaltienai naudojau plastikinę ledainę, kurią galima dėti net į šaldiklį, jei reikia greito produkto.

20170730112935-83942.jpg

Išėjusi nedėjau į šiltą vandenį, kad gražiai išsiimtų, užteko su buku peiliu "apipjauti"  kraštelius ir tuomet apvertus pati iškrito į lėkštę.

20170730112830-27138.jpg

Valgėme su karštomis bulvėmis, kurias viriau su lupenomis.

20170730112910-19568.jpg

P.S. valgė ir mano šeima, nors šaltieną mėgstu tik aš. Manė, kad čia slėgtainis.