Saulėgrįža

Saulėgrįža

23. Dec 2020, 21:00 Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis

Sveikos :) 

Mūsų namuose didysis šventinis laikotarpis prasideda per Žiemos Saulėgrįžą, šiemet ji buvo gruodžio 21d. Mums tai didelė ir svarbi diena. Juk tądien Elnias Devyniaragis išbėga, o Kalėdų naktį grįžta nešinas saule įkandin su Seneliu Kalėda ir jo dovanomis :) Kitaip tariant, švenčiame tai, kad tamsusis periodas pasiekia patį piką ir jau tamsiau nebebus. Dienos eis ilgyn, šviesyn, pavasaris artyn ir kas šiandien aktualu, tai virusas tolyn :)


Vaikai labai laukia Saulėgrįžos,  o šiemet dar gavę nuostabų laišką, kur pasakojama apie Elnią Devyniaragį, Vilką prarijusį saulę ir jos vadavimą, kėlėsi anksčiausiai visų ir stebėjo pro langus, kur gi tas Saulės elnias :D Buvo net pasiryžę eiti į žygį ir Saulę iš vilko vaduoti :)

Be visa to, mes turim ir jaukių tradicijų. Tądien ant papuoštos eglutės pasikabiname obuolį (saulės simbolį) ir riešutą (visakeriopo vaisingumo simbolį). Išsikepam skanėstų ir klausomės Kalėdinių dainų, istorijų :)


Na, o laiką iki Kalėdų taip pat išnaudojam gražiems darbams. Šiemet planavom savo draugams ir artimiesiems išsiųsti atvitukus, bet.....pasirodo spaudos kioskai nebeprekiauja pašto ženklais (!!!) o į paštą eiti pabijojom dėl viruso, juolab kiek matydavom, tai prie paštų eilės po 8-10 žmonių. Tad artimiesiems atvirukus išsiųsim tarpušvenčiu, o dabar turėtus užrašėme ir į pašto dėžutes įmetėme savo laiptinės kaimynams.

Mūsų kaimynai labai bendruomeniški, bendraujantys, vieni kitus daugiau ar mažiau pažįstam, tad tikiu, kad tokia staigmena visus dar labiau suartins :)
O ar jūs švenčiate/minite Saulėgrįžą, vaikai žino Elnio devyniaragio istoriją?