Į šiuos sausainius galite dėti įvairiausias sėklytes (saulėgrąžas, moliūgų sėklas, linų sėmenis), džiovintas uogas (razinas, spanguoles, vyšnias), riešutus (žemės, migdolų, kokoso). Svarbiausias ingredientas šiuose sausainiuose yra avižiniai dribsniai.
Taigi, iš ko aš kepiau savo sausainukus:
2 stiklinės avižinių dribsnių;
1 stiklinė miltų;
150 g sviesto;
3 šaukštai medaus (jeigu jo neturite, dėkite daugiau cukraus);
0,5 stiklinės cukraus;
3 kiaušiniai;
1 šaukštelis cinamono;
100 g džiovintų spanguolių;
150 g saulėgrąžų;
100 g kokoso drožlių;
100 g linų sėmenų.
Sviestą ištirpiname su medumi.
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Paskui į kiaušinio plakinį pilame šiek tiek atvėsintą sviestą su medumi.
Į šią masę supilame avižinius dribsnius, miltus, cinamoną. Juos išmaišome ir suberiame likusius birius produktus - spanguoles, saulėgrąžas, kokoso drožles, linų sėmenis ir viską išmaišome.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir ant jo šaukštu dedame paruoštą mišinį. Suformuojame norimo dydžio ir storumo sausainukus. Šaukštą galima pašlapinti, kad prie jo nekibtų tešla.
Iš pasiruoštos tešlos išeina dvi tokios skardos. Tada šauname į 150 laipsnių orkaitę ir kepame apie 15-20 min. Kai sausainukai paruduoja, galima traukti lauk.
Tikras skanumėlis! Patiks tiek tėveliams, tiek vaikučiams :)
labai skanus sausainukai aciu uz receptuka 😀
Aš ir einu pamėginti išsikepti sausainiu, taip gundančiai atrodo 😀
nuostabiai atrodo
Super atrodo 😀 👍 🌷 tikiu, kad ir labai skanūs 😀
Kaip graziai atrodo! 👍
skanumelis turetu buti 😛