Savaitgalis su MK - kaip mes "Amatų gildijoje" menus kūrėme

Savaitgalis su MK - kaip mes "Amatų gildijoje" menus kūrėme

29. Sep 2014, 10:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Meniška pirmoji nuotrauka, kaip ir meniškai prabėgo "Mamyčių klubo" šeštadienis - šįkart su būriu vaikų susitikimo "Amatų gildijoje", kur vaikučiai ir mamos išbandė molio magiją. 

Šis susitikimas buvo įdomus tuo, kad vyko vienu metu dviejose vietose - "Amatų gildijos" patalpose Pranciškonų ir S.Skapo gatvėse. 

Į susitikimą atskubėjo ne tik mamos, bet ir tėveliai - visi buvo "įdarbinti" ir leido pasireikšti savo kūrybinėms mūzoms. S.Skapo patalpose susitikusios mamos su vaikais kūrė dubenėlius, puodelius ir net bokalus. Pranciškonų g.6 - lipdė ežiukus pieštukines, o pamokos pabaigoje mokytoja Eglė pademonstravo kaip lipdoma tikra puodynė ar ąsotis. Pasirodo, labai daug patirties turi įgyti, kol tiesų grąžų gaminį pagaminti išmoksi. 

"Amatų gildija" organizuoja kasmetinę Šv.Baltramiejaus mugę ir joje demonstruoja daugybę amatų. Be mugės ši įstaiga vienija įvairius amatininkus bei pristato jų darbus. Ieškodami dovanos ar gražaus daikto namams - nepasidrovėkite užsukti į studijas Pranciškonų g.6 ar S.Skapo g. 3-34, kur rasite daugybę jau pagamintų menininkų darbų, kuriuos galima įsigyti. 

Jeigu norėtumėte sudalyvauti panašiame užsiėmime ar privačiai pasimokyti keramikos paslapčių - kreipkitės www.amatugildija.lt

sraigiukas sraigiukas 29. Sep 2014, 22:46

Tikrai buvo labai smagu, mergaitės klausia, kada kitą kart eisim 😀

InetaBu InetaBu 29. Sep 2014, 19:41

😀)) Matau, kad buvo įdomu ir smagu 😀))))