Šeimos gidas: TOP 11 vietų Paryžiuje vaikams

Šeimos gidas: TOP 11 vietų Paryžiuje vaikams

25. Feb 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Atvirai pasakius, nežinau, kodėl Paryžius vadinamas meilės ir įsimylėjėlių miestu, nes man tai geriausias miestas vaikams. O gal priklauso kokiu gyvenimo momentu jį lankai ir kaip jį atrandi? Paryžiuje gyvena mano keliauninkė, Afrikos vaikų gelbėtoja sesė Ieva, todėl mes šiame mieste lankomės pakankamai dažnai. Na, ne kas savaitgalį, bet dažniau nei statistiniai lietuviai, kurie aplanko Paryžių kartą gyvenime, nusifotkina prie Eifelio ir uždeda pliusiuką “mačiau”. O susilaukę vaikų taupo Disneilendui, tada nuvažiuoja, nuvargsta, viskuo pasipiktina ir vėl uždeda pliusiuką. Todėl dalinuosi mano bloge www.seimosgidas.lt skelbtu sąrašu tikrai įdomių vietų, ką galima nuveikti su mažaisiais Prancūzijos sostinėje.

  1. Cité des enfants

www.cite-sciences.fr

Mano sąrašo viršuje. Vaikų miestas – tai ir pažintiniai muziejai, ir žaidimų kambariai viename. 2-7 ir 5-12 metų vaikams suskirstytos dvi didžiulės erdvės, kur vaikai mokosi, atranda, susipažįsta, išbando. Per 1,5 valandos sesiją viename pagal amžių pasirinktame “mieste” Smiltė tapo tikra statybininke, ieškojo kelio labirinte, sužinojo savo ūgį, svorį, išbandė daugybę fizikos eksperimentų, prietaisų, vandens užsiėmimų…

Bėda, kad šįkart lankantis “Cité des enfants “ buvo uždarytas dėl neseniai įvykusio gaisro…

Verta žinoti: vaikai įleidžiami sesijoms tam tikru laiku, paskui 15 minučių visi išeina, viskas sutvarkoma ir jei norite apsilankyti dar kartą – reikia bilieto.

  • Bilieto kaina: 7-9 Eur
  • Adresas: Cité des sciences et de l’industrie – 30, avenue Corentin-Cariou – F-75019 Paris
  1. Palais de Decouverte

www.palais-decouverte.fr

palace decouverte

Palace decouverte paris

Atradimų rūmai – dar vienas mokslinis muziejus vaikams, kuriems knieti viską išbandyti, pačiupinėti, padaryti… Tiesa, asmeniškai rekomenduočiau nuo 9 metų, nes septynerių Smiltei dar daug ką buvo sunku suprasti. Šio muziejaus privalumas – įspūdingos paskaitos ir jei tėvai turi bent elementarių fizikos ar chemijos žinių, tikrai nesutrukdys ir tai, jog jos vyksta prancūzų kalba. Paskaitų metu vykdomi įvairūs eksperimentai, vaikams rodomi bandymai. Rimas dar iki šiol pamena prieš trejus metus matytą Tesla eksperimentą su elektros iškrova. Be to, čia veikia planetariumas, tik bilietus reikia įsigyti atskirai ir iš anksto!

  • Bilieto kaina: 7-9 Eur
  • Adresas: Avenue Franklin Delano Roosevelt 75008 Paris
  1. Paryžiaus zoologijos sodas

www.parczoologiquedeparis.fr

Zoo paris

paris zoo

Šešerius metus uždarytas zoo pernai atvėrė duris ir teigiama, kad tai vienas moderniausių ir geriausias gyvūnams sąlygas turinčių zoosodų Europoje. Nežinau, kaip jie ten gyvena, bet aptvarai atrodo tikrai labai erdvūs, visur nepriekaištinga tvarka ir nors buvo per 30 laipsnių karščio – nebuvo nė kvapelio.

Plačiau apie Paryžiaus zoologijos sodą kitame bloge čia “Paryžiaus zoo – vieta, kur nesmirda” >>>

  • Bilieto kaina: 14-22 Eur
  • Adresas: Route de Ceinture du Lac Daumesnil, 75012 Paris
  1. Exploradome

www.exploradome.fr

exploradome

exploradome

exploradome

Dar vienas atradimai-bandymai-eksperimentai muziejus vaikams. Laikoma, kad jis yra priemiestyje, bet susisiekimas su centru tikrai paprastas. Nėra labai didelis, bet asmeninis dėmesys garantuotas, o ir prie kiekvieno eksperimento – vietos sočiai. Kas pusvalandis “kuriamas” tikras tornadas, labai paprastai ir aiškiai perteikiamos žinios apie optiką, gamtos dėsnius, inžinieriją. Tiko ir patiko net ir trimetei.

Daugiau skaitykit čia >>>

  • Bilietų kainos: 4,5-6 Eur
  • Adresas: 18 avenue Henri Barbusse, Market place, 94400 Vitry-sur-Seine
  1. Eifelio bokštas

www.toureiffel.paris

Paatvirausiu – nesu į jį užkilusi ir net nežadu to daryti, bet vaikams – įspūdis milžiniškas. Jei planuojate kelionę anksčiau – rekomenduoju vietą rezervuoti internetu, kitaip nusiteikite bent porą valandų pastovėti eilėje. O viršuje… Ten grožiai.

Prieš vizitą smagu atsispausdinti vaikišką knygą apie bokštą, kurioje daugybė smagios informacijos ir užduotėlių. Knygelę rasite čia: http://www.toureiffel.paris/en/have-some-fun-during-your-visit-.html

  • Bilietų kainos: liftu iki viršaus 10-17 Eur, liftu iki antro aukšto 4-11 Eur, laiptais iki antro aukšto – 3-7 Eur.
  • Adresas: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France, 75007 Paris
  1. Disneilendas

www.disneylandparis.com

Pasakoti apie jį plačiai nereikia, tiesiog pasidalinsiu pastebėjimu, kad važiuoti į jį geriau su didesniais vaikais. Bilietai nepigūs, o jei pasisuksite Alisos puodeliuose ir tuo baigsite dieną, gaila… Patikrinkite ir vaiko ūgį – į kai kuriuos atrakcionus leidžia nuo 1,2 m, kitus – 1,35.

  • Bilietų kainos: 40-87 Eur
  • Adresas: Boulevard de Parc, Serris/Coupvray, 77700, France

7. Berthillon ledai

Seniausiai Paryžiuje gaminami ledai, natūralūs, įvairiausių skonių ir visokie kitokie. Visiškai turistinis objektas, ledų kaušelis kainuoja 7 eurus, bet tai dar vienas smagumas vaikams. O ledus juk mėgsta ir suaugę. Sesė aiškino, kad Berthillon ledų galima ragauti bet kurioje tos gatvelės kavinėje, nes jie tiekiami centralizuota.

Adresas31 Rue Saint-Louis en l’Île, 75004 Paris, Prancūzija

  1. Playmobil parkas

www.playmobil-funpark.de

playmobil

playmobil

playmobil

Lietuvoje gal šie žaislai nėra tokie populiarūs, kaip pasaulyje, bet net neabejoju, jog yra vaikų, kurie mėgsta žaisti su šiomis dailiomis figūrėlėmis. Užmiestyje yra įsikūrusi “Playmobil” žaidimų pilis, kurioje tūkstančiai šių detalių, o vaikai gali kurti pilis, piratų laivus, zoologijos sodus, namus, parduotuves, viešbučius, gaisrines… Na, žodžiu viską. Tiesa, išėjimas yra tik per “Playmobil” parduotuvę :)

  • Bilieto kaina: 2,5 Eur
  • Adresas: 22/24 allée des Jachères, ZA “La Cerisaie”, 94260 Fresnes

9 Akvariumai

www.cineaqua.com

Jeigu keliaujate rudenį ar žiemą, kuomet lauke vaikščioti ne taip įdomu, tuomet aplankykite nuostabius akvariumis, kurių Paryžiuje yra net du. Vienas jų visai netoli Elizėjaus laukų – “Cineaqua”. Jame vyksta įvairūs pasirodymai, edukacinės programos, užsiėmimai ir net rodomi filmai.

  • Bilieto kaina: 13-20,50 Eur
  • Adresas: 5 Avenue Albert de Mun, Paris

www.aquarium-portedoree.fr

Kitas šaunus ir labiau paryžiečių, nei turistų pamėgtas “ Aquarium Portedoree”, įsikūręs prie Vincento miško miesto pakraštyje. Čia taip pat gausu įvairiausių žuvų, specialiai atogrąžas imituojančiame manieže tingiai riogsančių krokodilų, tik mažiau šou ir atrakcijų.

  • Bilietų kainos: 3,5-5 Eur
  • Adresas: 293 Avenue Daumesnil 75012 Paris
  1. Jardin d’Acclimatation

www.jardindacclimatation.fr

Mažieji paryžiečiai irgi turi kur susipažinti su kaimiška vištyte, avyte ar karvyte. Nežinau, kaip lietuviškai išversti, bet paprasčiausiai būtų – Aklimatizacijos sodas, vieta, kur rasite kaimą mieste. Čia daugybė naminių gyvūnų, veikia mokami ir nemokami atrakcionai, yra lėlių teatras, galite pajodinėti. Vasarą veikia baseinai. Parkas įsikūręs Bulonės miške

  • Bilieto kaina: 1,5-3 Eur, atracionų kaina 2,9 Eur.
  • Adresas: Bois de Boulogne, 75016 Paris, Prancūzija
  1. Liuksemburgo sodai

www.senat.fr/visite/jardin/

liuksemburgo sodas

liuksemburgo

Jei esate Paryžiuje pirmą kartą, tai puiki vieta centre, kur galėsite atsipūsti, o vaikai – papramogauti. Centre šio parko – milžiniškas tvenkinys, kuriame galite laidyti išsinuomotą laivelį. Jie paprasti, be jokių variklių ir plaukia pastūmus lazdele. Taip pat čia galite pajodinėti poniais, pasisupti supynėse-laiveliuose ir padūkti didžiulėje žaidimų aikštelėje. Tiesa, visos šios paslaugos mokamos (net ir žaidimų aikštelė). Parke gausybė kėdžių ir dailių pievučių, kur galite atsipūsti ar papiknikauti.

  • Bilietų kainos: 1,5-10 Eur
  • Adresas: 6th arrondissement of Paris, 75006 Paris, Prancūzija

Daugiau idėjų ir patarimų apie laisvalaikį visai šeimai - „Šeimos gidas“

LePukuota LePukuota 25. Feb 2016, 12:03

👍👍👍 ateity būtinai pasinaudosim 😀