Seklys Noselė. Detektyvas mažiesiems

Seklys Noselė. Detektyvas mažiesiems

08. Nov 2020, 10:46 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Ar jums patinka detektyvai ir detektyviniai romanai? Man mintyse pirmiausia išnyra garsusis klasikinis seklys Erkiulis  Puaro arba Šerlokas Holmsas. 

Aišku, dabartiniai sekliai atrodo visai ne taip, jie labiau primena kompiuterinius hakerius ir super herojus, tiksliau super sukčius. 

Tačiau klasika lieka klasika. Net jei detektyvas yra skirtas vaikams, o gal net ypač tada, kai knyga yra vaikiška, joje veikiantis seklys būtinai bus toks "senovinis". 

Taigi, susipažinkite su dar vienu detektyvu - Ambraziejumi Nosele. Tai į užtarnautą poilsį išėjęs detektyvas, kuris jau tikėjosi sau ramiai auginti ridikėlius ir smagiai leisti laiką su savo amato kompanionu ir draugu - šuneliu Kuba, tačiau tame miestelyje, kuriame jie gyvena vis kažkas nutinka, ir žmonės vis dar kreipiasi į  žymųjį seklį, kad jis padėtų išspręsti kokią nors bylą.

Ir Ambraziejus Noselė mielai imasi painių užduočių. Čia jam ir vėl talkina jo šaunusis pagalbininkas Kuba - paprastas neveislinis šunelis. Beje, ar sakiau? - šunelis paprastas, bet ne prastas. Tai žmogaus kalba kalbantis šuo.

 

Trijų dalių serijos "Seklys Noselė" autorius – lenkų prozininkas Marianas Orlonis, parašęs daugiau negu dvidešimt knygų, o knygeles iliustravo garsus lenkų dailininkas, iliustruotojas ir scenografas Ježis Flisakas, į lietuvių kalbą  vertė Kazys Uscila.

Išleido leidykla "Nieko rimto"

Iš viso galite rasti šias tris serijos knygas:

Pagrobėjai

Grojančio laikrodžio paslaptis

Vagystė iš muziejaus.

Vagystė iš muziejaus trečioji - paskutinė serijos knygelė, kurioje rasite tris painias, smagias istorijas. 

Knyga skirta 7-10 metų vaikams, tačiau ją puikiai išklausė ir milijoną klausimų uždavė mano penkiametis. 

O jei atvirai, man atrodo, kad viskas priklauso nuo intonacijos, kaip tu tą knygą skaitai. Jei smagiai ir įdomiai, suklūsta ir dar mažesni. Tik piešinukų čia  mažai ir jie nespalvoti.

Už knygelę dėkoju Mamyčių klubui ir "Nieko rimto" kolektyvui.

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 09. Nov 2020, 14:54

Simona, man irgi taip atrodo..namie knygoms jau trūsta vietos, bet norisi dar ir dar. Žinau, kad yra bibliotekos, bet man reikia turėti savo. Kaip mažas vaikas ?

Simonadub Simonadub 09. Nov 2020, 11:38

Man atrodo jei galėčiau visas knygas nupirkčiau ??

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 08. Nov 2020, 14:52

Labai pritariu! Smagi knygelė ❤

Gintarep Gintarep 08. Nov 2020, 11:18

?Skaičiau ir aš, ir mano panelytė. Rekomenduoju?