Atvira muzikos pamoka su aktore Ilona Balsyte ir pučiamaisiais

Atvira muzikos pamoka su aktore Ilona Balsyte ir pučiamaisiais

27. Oct 2014, 16:22 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Saulėta sekmadienio popietė ir mes vėl su Saule – Keistuolių teatre. Turbūt nėra nė vieno – didelio ar mažo – kuris nemėgtų šio smagaus teatro. Šįkart su dukra skubėjome ne į spektaklį, o į intriguojantį ir daug žadantį susitikimą – pirmąją atvirą pamoką „Profesionalai vaikams. Įkvepiantys pučiamieji“, kurią vedė visiems pažįstama šio teatro aktorė Ilona Balsytė kartu su varinių pučiamųjų kvintetu „Opera B®ASS“.

Nors Saulė nelanko muzikos mokyklos ir per daug nesidomi muzikos instrumentais ar dainavimu, tačiau nutarėme pabandyti nueiti. Pamokos anonsas skelbė, jog tai galimybė sužinoti apie įvairius muzikos instrumentus iš šios srities profesionalų lūpų bei kartu pažinti pasaulį, įvairių tautų muziką ir šokius. Sudomino.

Vienos valandos pamoka praėjo akimirksniu. Tad iškart po jos, kol dar įspūdžiai neišblėsę, ir užklausiau Saulės, kuri jau tikrai turi savo nuomonę.

Saulė (9 m.):

“Pradžioje buvo kiek nuobodoka. Mokytoja tik šnekėjo ir nieko nevyko. Bet kai įėjo muzikantai ir užgrojo – žymiai įdomiau. Labai prajuokino ta pirma melodija ir kad jie tupinėjo ritmiškai – tai vienas, tai kitas atsitūpdavo.”

-O kokius instrumentus pameni?

-Ta didžiausia buvo tūba. Ir tas...tri....tro...

 -Trombonas.

-Taip. Bet jų buvo daug, matei. Buvo keli dideli ir toks mažytis trombonas. Ir dar vienas instrumentas, kuriuo muzikantai negrojo, bet pasakojo, kad muzikos mokykoje vaikai su juo bando groti pradžioje.

-Baritonas.

-Taip. Norėjau ir aš pagroti, bet kad tik tris vaikus išrinko. Nors gal ir nebūčiau išpūtusi, čia gal tik berniukams...

-O kas dar patiko?

-Labai gražiai mokytoja Ilona dainavo. Taip kažkaip labai gražiai. Bet, mama, kaip tie pučiameji gali sugroti tas pačias melodijas, kurias aš klausau per kompiuterį? Arba iš filmukų. Kaip taip įmanoma. Juk ten tik paprastai pūti, o gaunasi visokios melodijos...

-Hmm...Tai tau patiko?

-Labai :)

-Ką girdėjai iš muzikos kūrinių?

- Rožinę panterą. Kai ją sugrojo, iškart atpažinau. Iš filmuko "Rožinė pantera" :)

Ši muzikos pamoka unikali tuo, kad joje vaikai mokėsi ne tik klausytis muzikos ir susipažinti su pučiamaisiais, bet ir per muziką susipažinti su gyvūnais. Išgirdome įvairių kompozitorių kūrinius, kuriuose bandėme atpažinti aštuonkojį, dramblį, kamanę, panterą, kates, gaidį, vištas ir pan.

-Ką naujo sužinojai apie gyvūnus?

- Kad katei labai svarbūs ūsai, su jais ji gali žinoti, kokia yra skylė, ar į ją tilps, jei nori kur nors įlįsti. Drambliui didelės ausys reikalingos, kad nebūtų taip karšta Afrikoje – taip jis vėdinasi.

Ačiū Keistuolių teatrui už galimybę pabūti magiškame pučiamųjų pasaulyje, kuriame netrūko nei muzikos, nei juoko, nei žinių.

20141027154233-21465.jpg

20141027154254-41159.jpg

Antroji atvira pamoka „Profesionai vaikams. Stebūklingoji fleita“ lapkričio 30 d. 15 val. į svečius pakvies grupę „Saulės broliai“. Grupės narys, talentingas muzikos kūrėjas ir improvizuotojas bei fleitų ir dūdelių kolekcionierius Saulius Petreikis pamokoje pristatys iš įvairiausių pasaulio kampelių atgabentas fleitas.

Trečioji atvira pamoka „Profesionalai vaikams. Gražuolė gitara“ gruodžio 28 d. 15 val. į svečius pakvies vieną geriausių gitaros virtuozų Lietuvoje – Martyną Kuliavą, kuris pademonstruos įvairių tipų gitaros skambesius: klasikinės, elektrinės, ispaniškos, dvylikos stygų, bosinės.

Plačiau apie atviras pamokas www.keistuoliai.lt