Šermukšnio uogos turėtų būti kiekvienos šeimininkės vaistinėlėje

Šermukšnio uogos turėtų būti kiekvienos šeimininkės vaistinėlėje

22. Oct 2011, 08:00

Paklausi, kodėl? Nes šiose uogose yra pusę Mendelejevo lentelės elementų.


Jos padeda esant mažakraujystei, diabetui, sergant inkstų, sąnarių, kepenų, virškinimo trakto susirgimams, o taip pat peršalus. Vienintelė sąlyga - šermukšnio uogos turi būti surinktos netoli miško arba kaime (žinoma, jei šalia nėra judraus kelio).

 

Yra keletas būdų, kaip geriau paruošti šias uogas žiemai.

 

Su medumi

 

Pirmiausia nuplauk uogas karštame vandenyje, suberk į indelį ir įdėk medaus. Gausi sveiką ir naudingą saldumyną. Laikyk šaldytuve.

 

Gali išspausti sultis

 



 

Porą minučių pavirk šermukšnio uogas, tuomet jas pertrink per sietelį ir įberk truputį cukraus. Įdėk tyrelę į indelius ir laikyk šaldytuve. Taip pat gali išsispausti šermukšnio sultis sulčiaspaudėje. Kai užsinorėsi gerti sultis žiemą, užpilk jas karštu vandeniu ir pasaldink.

 


Uogienė



Įpilk į puodą šermukšnių uogas, pridėk kažko saldaus (arba egzotinių vaisių kaip bananai), įdėk cukraus pagal skonį ir virk kaip įprasta uogienes. Norint malonaus aromato, gali į puodą įdėti žiupsnelį cinamono. Žiemą galėsi šia uogiene gardinti blynus arba tiesiog užsitepti ant duonos.

 

O Tu ar mėgsti šermukšnio uogas?

www.sieviesuklubs.lv

Foto: www.la.lv

22. Oct 2011, 16:01

mes peršalus naudojam šermukšnių žiedų arbata, ji nėra malonaus kvapo ir skonio, bet sumaišius su liepų žiedais gerti galima, svarbiausia,kad labai padeda 😀

22. Oct 2011, 08:27

tikrai naudinga informacija, dekui 😀 Ieskosim dbr kaimo kokio kur sermuksniai auga 😀