Paprastas užkandis, kuriame slypi kažkokia paslaptis, nes valgantieji nelabai supranta iš ko visa tai padaryta.
Reikės:
2 virtų su lupyne bulvių,
200g silkės file,
1 virto kiaušinio,
100g lydyto sūrelio,
30g minkšto sviesto,
apvoliojimui - kapotų petražolių, sezamo sėklų mišinio.
Virtas bulves nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Tą patį padaryti ir su virtu kiaušiniu. Silkę supjaustyti labai smulkiai. Jeigu pirkote silkę su svogūnais, juos taip pat galite pasmulkinę dėti į visą bendrą masę. Sumaišyti bulves, kiaušinį, silkę, svogūnus - jei jų dėjote, minkštą sviestą ir lydytą sūrelį. Masę porai valandų dėti į šaldytuvą. Tuomet formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir juos apvolioti arba petaržolėse, arba sezamo sėklose. Dar dėti valandai į šaldytuvą ir skanauti.
Skanaus.
Labai grazus; vienus voliojau i sezamus, kitus - i labai labai smulkiai pjaustytus svogunu laiskus 😀 Skonis toks idomus gavosi 😀
Dar neragauta ir tikrai idomu 😀
Būtinai parašykit kaip gavosi 😀
Mums buvo skanu. Silkės skonis nėra itin ryškus. 😀
Kaip įdomiai... O skanu? 😃
👍
Isbandysiu ryt 👍