Silvijos blogas. Seneli! Seneli!

Silvijos blogas. Seneli! Seneli!

16. Nov 2015, 01:13 Silwija Silwija

Labas, labas!

Pirmiausiai noriu pradėti nuo praėjusios savaitės blogo. Kiek paskubėjau jį talpindama, tai buvo ir žodžių be nosinių ir straipsnis patalpintas du kartus. Ačiū, kas padėjote ir man jį panaikinote. Gyveni ir mokaisi :)

Dabar straipsnio pavadinimas. :) Na, tokia mintis šovė į galvą, kad joks kitas pavadinimas nebelipo. Taip noris prisišaukti senelį kuo greičiau. Kaip vaikiškai tai beskambėtų :)

Labai laukiu Šv. Kalėdų. Labai labai. Šiemet jos bus kitokios. Mes jau trise. Tiesą pasakius, pernai, kaip dukrytė pilvelyje gyveno, nieko ypatingo neįvyko. Nei pyragais kvepėjo namai, nei advento kalendorius buvo galvoje. Šiemet viskas kitaip. Labai norėčiau, kad idėjos neliktų tik galvoje, noris, kad mano mažoji pajustų tą kalėdinę dvasią. Kad ir per mamą, per jos nuotaiką, bet pajustų. Labai tikiuosi ir mamyčių klubo puslapis pasidalins advento kalendoriaus idėjomis.

Na, o dabar apie dovanas. Ar kada susimąstėte, kiek pinigų, laiko ir dar begales visko mes iššvaistom bereikalingai, lakstydami po parduotuves, ieškodami dovanų. O dar blogiau, jei dovanos renkamos paskubomis, nes reikia kažką dovanoti. Gi man dovanoja ir tt. Aš pabūsiu nepopuliari, bet esu visai ne šiuolaikinė ir manau, kad tai tik laiko švaistymas ir marketingo kėlimas didiesiems prekybos centrams. Ne, nesakau, kad dovanoti nereikia. Reikia. Bet tik tada, jei ta dovana plaukia iš širdies, o ne iš reikalo. Nieko nėra baisiau, kaip matai paskutinę minutę prieš šventes žmones šluojančius lentynas, perkančius bet ką. Svarbu  tik padovanot. Va tokių dovanų nereikia. Nuo to nepagerės nei jūsų piniginei, nei tam, kas tą dovaną gaus. 

Nepagalvokit, kad man dovanoti nemalonu ar aš esu prieš dovanas. Tikrai ne. Tik jei renku dovaną, niekada neperku bet ko. Ieškau kažko ypatingo, įdomesnio, stilingesnio ir žinoma stengiuos, kad atitiktų žmogaus skonį. 

Jau keleri metai, kaip pradėjo populiarėti įvairūs rankdarbiai, mamų siūtų rūbelių pasiūla ir tt. Pradėjome ir dovanas rinkti tik iš jų. Labai mėgstu lietuvių kūrėjų darbus, pasiūla tokia didelė, kad kiekvienas gali rasti kažką sau tinkančio. O jei dar patys turite bent kažkokių gabumų. Kam remti didžiuosius prekybos centrus įsigyjant šaltas standartines dovanas. Manau geriau paremti kaimynę, kuri galbūt mezga kojines, neria kepures ar verda nerealią uogienę. Taip taip, vienais metais nuo giminaičių gavome stiklainį gražiai įpakuotos uogienės, gal ne visi įvertino, bet man patiko nerealiai. Plius ji buvo vardinė. Kitais metais, tie patys žmonės padovanojo visiems po vardinį žaisliuką ant eglutės. Ant jų patys užrašė vardus.  Čia kalba eina apie dovanas, kurias padovanojo dideliam skaičiui žmonių, giminėms pas močiutę kaime. Gi nepripirksi visiems tik brangių dovanų, svarbu parodytas dėmesys. O jei  norisi parodyti ypatingą dėmesį, pasiūla tokia didelė, tikrai rasite. Nagų dailė pas merginą, kuri daro manikiūrus, tinkama dovana draugei. Kepurė vaikui ar suknelė sesei. Ir laimingi bus du žmonės. Naujasis kūrėjas ir dovanos gavėjas. Žinoma, čia yra mano nuomonė. Bet stengiuos jos laikytis. Gal todėl, kad mėgstu išsiskirti, mėgstu išskirtinius daiktus, kurių kartais masinėse pardavimų vietose net nėra. 

Būkite dėmesingos, būkite  išskirtinės ir kasdienybė nusispalvins gražesnėmis spalvomis.

Na, o fotografija, kuri puošia viršelį, šįkart ne mano mergytės, mes dar šiemet neprisiruošėm nusifotografuoti kalėdine tema.Todėl savo mergytės fotografija mielai sutiko pasidalinti mano draugė. ačiū jai :) Fotografija daryta mano. Jei domina ir patinka mano darbai juos apžiūrėti ir pamėgti galite FB paskyroje. Silvjos foto

Iki pasimatymo kitose temose :)

Silwija Silwija 17. Nov 2015, 15:16 Loreta_K

Sveiki, ačiū 😀
Iš tikrųjų, tai visada mano galvoje, prieš kiekvienas žiemos šventes. Ir tikrai nesu nuomonės, kad visiems tokios dovanos, ne, reikia ir įnoringesnių, įdomesnių, tikrai yra žmonių, dėl kurių mes norime stengtis. Kalba eina apie masinį pirkimą visko, kad tik pirkti, net nepažįstant to žmogaus vidaus, jo poreikių ir pomėgių.

Loreta_K Loreta_K 16. Nov 2015, 09:47

Koks mielas gražus ir šiltas straipsnelis ir dar ta nuotrauka, nuteikia labai šventiškai ... 🌷 Visiškai sutinku su autore .. 👍 Aš kalėdines dovanėlės pradedu planuoti jau vasaros pabaigoje, labai mėgstu rankų darbo dovanas ir gauti ir dovanoti 😀 Ar gali būti kas mielesnio už močiutes megztas kojines ar pirštines, pusseserės gamintą muilą, tetos virtą uogienę ar draugės keptus naminius sausainius... "Naminės dovanos" visada labai paglosto širdį nes žinai kad jos būna daromos su meile, o ir kaip gražiai jos būna supakuotos 😀