Skanu kaip darželyje

Skanu kaip darželyje

31. Mar 2015, 11:36 lina_baj lina_baj

Nežinau kaip jums, bet man darželio maistas iki šiol asocijuojasi su tokia fee manų koše su gumuliukais ir žirnių sriuba. Manų košę nesenai reabilitavau, o va žirnių sriubos nemėgstu iki šiol.

Taip taip - pavadinime aš nieko nesumaišiau :) o paskutiniai įvykiai namie paskatino mane parašyti šį blogą. Valgom vakare virtas bulvytes su sviestuku ir užbarstytas krapais (labai stengiausi) ir išgirstu iš vaiko komplimentą  - “ O mama, kaip skanu, skanu kaip darželyje” :) Kone iškritau iš kėdės :) Ir dar kelis kartus gaunu pastabų: darželyje bulvytės sriuboje būna supjaustytos, o morkytės sutarkuotos (aš matai, kad greičiau viską sutarkavau...), arba blynuose su obuoliais darželyje tai jaučiasi obuoliai, o pas tave tai ne, nereikėjo sutarkuoti, o pjaustyti gal gabaliukais...

Tai ir galvoju dabar, kad darželis didelę įtaką turi ne tik auklėjime, bet ir valgymo kultūroje, nes kaip matau, tikrai labiau įtakoja vaiko supratimą, koks turi būti maistas.

20150331113546-70776.jpg 20150331121904-33313.jpg 

Todėl tikrai stengiuosi paskutiniu metu peržvelgti meniu darželyje ir juokais galvoju, kad teks užsirašyti pas darželio virėjas į maisto gaminimo kursus... :) 

O vyras tai jau pastoviai iš manęs juokiasi po vakarienės: „Ačiū, buvo skanu kaip darželyje“...

lina_baj lina_baj 31. Mar 2015, 12:54

Na pas mus darželyje (meniu jau neblogai išstudijavau 😀) gana neblogai maitina: pusryčiams įvairios košės, kartais virtas kiaušinis, pietums mėsytė su virtomis ir šviežiomis daržovėmis (kopūstai, morkytės, pan.), vakarienei blynai, makaronų apkepas, varškėtukai (gana dažnai). Ir kaip klausiau auklėtojų valgo sūnus gana neblogai, net pakartoja (aišku turbūt labiau dėl to, kad porcijos mažos 😃). Dar užkandžiams gauna sūrelių, obuolių, bananų.

31. Mar 2015, 12:45

Aš irgi girdėdavau šitą frazę kai sūnus lankė darželį, bet aš kaip supratau, tai tiesiog ten viskas daug saldžiau (saldinta arbata, blynai su cukrumi, manų košė (kuri apskritai mažai naudos duoda, bet yra skani 😀 ). O ir šiaip.. pažiūrėkite kas paprastai patiekiama vietoj daržovių - konservuoti žirneliai, agurkai ir pan 😀 Pas mus, pvz. blynai kepami retai, prie mėsos patiekiama daug daržovių (virtų ar žalių), košės saldinamos džiovintais vaisiais ar medumi 😀
O kas nemėgsta to kas nesveika? 😀 😀 😀 Pati mielai picą sukirsčiau vietoj kalno troškintų brokolių 😃

Liucyte Liucyte 31. Mar 2015, 11:52

Fainai 😀