Tai labai greitai ir paprastai pagaminami sluoksniuotos tešlos sausainiukai.
Kai atėjo svečiai ir staiga prireikia vaišių, jie tikrai tiks.
Reikia:
Pakelis sluoksniuotos tešlos, tiks mielinė ir bemielė.
0,5 obuolio
cinamono pagal skonį
rudo ar balto cukraus pagal skonį
1-2 arb š. medaus
Kaip daryti?
- Tešlą padalinau į keturias dalis.Vieną dalį iškočiojau, užbėriau tarkuotų obuolių su cinamonu ir ruduoju cukrumi, galimair paprastu cukrumi, suvyniojau į vyniotinį ir supjausčiau.Tai tie, kurie foto su tamsesniu įdaru.
- Antrą dalį tešlos iškočiojau, pabėriau rudu cukrumi, galimair baltu, su kočėlu dar pakočiojau, kad cukrus priliptų prie tešlos, supjausčiau juostelėmis ir susukau. Nuotraukoje tai ilgieji sausainiai.
- Trečią dalį supjausčiau keturkampiukais, sudėjau po gabaliuką obuolio, galima cukrumi pabarstyti, bet aš nebarsčiau, visus keturis keturkampio kampus užlenkiau į vidų ir išėjo panašios formos įlelijas. Po to kai tos "lelijos" iškepė, iš karto uždėjau ant jų medučio truputį, jis išsilydė ir buvo labai skanu.
- Ketvirtą dalį taip pat iškočiojau, užbėriau cukraus su cinamonu ir vyniojau iš abejų pusių į vidų, po to supjausčiau ir išėjo sraigytės.
{smallpic:1}
Skanaus!
puiku ir greit pagamint galima,dar ir su varškės įdaru labai skanu😀arba tirštos uogienės galima įdėt😀