Sluoksniuoti sausainiukai

Sluoksniuoti sausainiukai

04. Dec 2011, 08:00

Tai labai greitai ir paprastai pagaminami sluoksniuotos tešlos sausainiukai.

 

Kai atėjo svečiai ir staiga prireikia vaišių, jie tikrai tiks.

 

Reikia:

 

Pakelis sluoksniuotos tešlos, tiks mielinė ir bemielė.

0,5 obuolio

cinamono pagal skonį

rudo ar balto cukraus pagal skonį

1-2 arb š. medaus

 

Kaip daryti?

 

  • Tešlą padalinau į keturias dalis.Vieną dalį iškočiojau, užbėriau tarkuotų obuolių su cinamonu ir ruduoju cukrumi, galimair paprastu cukrumi, suvyniojau į vyniotinį ir supjausčiau.Tai tie, kurie foto su tamsesniu įdaru.

 

  • Antrą dalį tešlos iškočiojau, pabėriau rudu cukrumi, galimair baltu, su kočėlu dar pakočiojau, kad cukrus priliptų prie tešlos, supjausčiau juostelėmis ir susukau. Nuotraukoje tai ilgieji sausainiai.

 

  • Trečią dalį supjausčiau keturkampiukais, sudėjau po gabaliuką obuolio, galima cukrumi pabarstyti, bet aš nebarsčiau, visus keturis keturkampio kampus užlenkiau į vidų ir išėjo panašios formos įlelijas. Po to kai tos "lelijos" iškepė, iš karto uždėjau ant jų medučio truputį, jis išsilydė ir buvo labai skanu.

 

  • Ketvirtą dalį taip pat iškočiojau, užbėriau cukraus su cinamonu ir vyniojau iš abejų pusių į vidų, po to supjausčiau ir išėjo sraigytės.

{smallpic:1}

Skanaus!

04. Dec 2011, 15:42

puiku ir greit pagamint galima,dar ir su varškės įdaru labai skanu😀arba tirštos uogienės galima įdėt😀