Sluoksniuotos tešlos sausainėliai "palmjerai"

Sluoksniuotos tešlos sausainėliai "palmjerai"

18. May 2011, 00:00 ausryte12 ausryte12

Siūlau pasigaminti sluoksniuotos tešlos sausainėlių. Juos pagaminti užtruksite arba keletą valandų arba vos valandėlę. Priklauso nuo to, ar sluoksniuotą tešlą pirksite pagamintą, ar pačios ją gaminsite.

 

Aš gaminau pati, todėl užtrukau beveik pusę dienelės.

 

Taigi, sluoksniuotai tešlai mums reikės:

500 g miltų;

75 g ištirpinto sviesto;

250 ml šalto vandens;

300 g gero sviesto (ne mažiau nei 80% riebumo);

1 a.š. druskos.

 

Miltus suberiame į dubenį, padarome duobelę. Į ją supilame druską, vandenį, išlydytą atvėsusį sviestą. Viską atsargiai maišome ir suminkome tešlą.

 

Štai tokia gaunasi tešla.

Tuomet ją reikia įpjauti štai taip ir įdėti į šaldytuvą 30 min.:

Pasiruošiame sviestą. Aš naudojau kepinių margariną, kuris buvo 80%. Iškočiojame jį stačiakampio formos tarp plėvelės, kad neliptų prie stalo.

Tuomet jį dedame taip pat į šaldytuvą.

 

Po 30 min. išimame tešlą iš šaldytuvo ir kočiojame ją, atlenkdami keturis tarsi dobilo lapus. Į vidurį dedame sviestą ir užlanklstome lapelius taip, kad nesimatytų sviesto.

Paslėpę sviestą, apverčiame tešlą ir pakočiojame taip, kasd būtų tešla stačiakampio formos. Tuomet paėmę vieną tešlos pusę lenkiame ją iki vidurio, taip pat padarome ir su kita puse.

Ir galiausiai perlenkiame dar per pusę. Tai vadinama dvigubu tešlos sluoksniavimu. Tešlą suvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą dar 30 min.

Po 30 min. išimame, pasidedame ją, kad dešinėje pusėje būtų tas atviras kraštas. Pakočiojame ją,  vėl lankstome, kaip parodyta aukščiau esančioje nuotraukoje (dvigubu lenkimu) ir vėl į šaldytuvą 30 min. Taip imame dar vieną kartelį, pakočiojame ir vėl į šaldytuvą. Iš viso lankstome ir šaldome 3 kartus.

 

Na pagaliau tešla paruošta! Imame ją ir kočiojame į 7-8 mm storio lakštą (aš visą tešlą pasidalinau į dvi dalis, nes vienu kartu gautųsi labai didelis blynas, man jis užimtų visą stalą).

 

Iškočiojame vėl stačiakampio formos blyną, apibarstome gausiai cukraus pudra arba cukrumi. Užlenkiame abu tešlos galus iki vidurio. Ir dar kartelį perlenkiame pusiau. Tuomet atpjauname kokio norime storio griežinėlį, praskleidžiame jo viršūnėlę, apačią suspaudžiame pirštais, o jį visą paspaudžiame delnu, kad susiplotų. Kuo bus platesni sausainėliai, tuo jie iškepę bus didesni.

Sudedame į skardą. Telpa nelabai daug, nes sausainėliai gaunasi pakankamai dideli. O kepdami, jie dar išsipučia (palikite tarpus). 

Kepame 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 min. iš vienos pusės, po to apverčiame ir kepame dar apie 10 min. iš kitos pusės.

 

Na ir štai galutinis rezultatas.

Labai tinka prie rytinės kavos! Skanaus!

 

P.S. Jei gaminsite su pirktine sluoksniuota tešla, bus žymiai greičiau ir paprasčiau.

 

Kurta pagal www.manovirtuve.com

13. Jun 2011, 23:33

Sveiki, labai noriu ismokti gaminti sluoksniuota tesla pati. Deje jua kelinta karta nepavyksta, atrodo viska darau kruopsciai pagal nurodymus. Bet tesla isdziuna, neissipucia, gaunasi trapi- sausa... Gal ausryte 12 gali ka patarti. Aciu 🌷

ausryte12 ausryte12 18. May 2011, 13:59

Tai jei su pirktine, tai apskritai niek odeti nereikia, ji juk sluoksniuota jau buna. 😀 belieka tik atsildzius tesla formuoti pacius sausainelius ir juos kepti. 😀

18. May 2011, 13:12

Mėgstam tokius, tik niekad negaminau 😀 👍 🌷

ausryte12 ausryte12 18. May 2011, 13:02

😀

ausryte12 ausryte12 18. May 2011, 11:32

As taip pat labai juos megstu, pirkdavau is maximos, nes ten juos skaniausiai iskepa. 😃 O dabar vis pati galesiu issikepti 😉

18. May 2011, 11:00

man labai patinka sluoksniuotos tesos gaminiai 😀 tik as tinginiuke, perku mantingos saldyta 😀 Saunuole 👍 🌷

18. May 2011, 10:24

labai skanus siti sausainukai 😀 👍

18. May 2011, 09:08

Šaunus receptukas. Ačiū😀

18. May 2011, 08:29

Super labai skanus,vis nusiperku,pas mane vadinais-kiauliu ausys 😃,vyras labai megsta,galesiu kept.Aciu 🌷