Štai dar vienas gardus receptas žiemai. Šį kartą – slyvų uogienė.
Reikės:
10 l slyvų;
4 kg cukraus.
Gaminimas:
Pirmiausia uogas nuplauti, užkaisti puode su trupučiu vandens, kad vos apvirtų, nes reikia iš jų išimti kauliukus. Ši rūšis - KRONKLEDAI, netinkama kompotui, nes susileidžia, tad labai tinka uogienei.
Tad nukauliname, semiame į kiaurasamtį.
Nukaulintas vėl užkaičiame su cukrumi ir verdame apie 3,5 val.
Tada pilame po trečdalį stiklainio, kad apšiltų, tada užpildome visą, dedame krepšelį (arba ne) ir užsukame.
Beje, kaip minėjau, kompotui netinka ši rūšis. Užtat labai tinka vengriškosios slyvos, kurios kompotui gaminamos su kauliukais, o vadinami bliūmai – iškaulinami.
Skanaus!
😀
ačiū už atsakymą,žinosiu dabar
Aida jau rašiau apie tuos maišelius kažkuriuos receptuos kur siunčiau, bet pasikartosiu trumpai, tam kad geriau išsilaiko, nes kaip žinia po ilgo laiko būna papelija, tad nėr tarpo, tarp turiniuo ir dangtuko. Beto dangteliai kur su maššinėle užsidaro jie laiko gerai, o užsukami - ne taip, tad tam kad geriau išsilaikytų, be oro, ir prisisugtų geriau.
Jūrate, kad ne tiek ir gaud dar. Galit atlėkti, visad priimsiu 😉 😃
roberta ,mes pas taves atleksime ziema 😃 tiek atsargu pritaisius,kasdien vis vargsti ..
kodėl po kiekvienu dangteliu dedi celofano?