Pasidalinsiu savo pamėgtu plikytų sausainių torto receptu. Labai lengva pagaminti, o ir skonis puikus.
Reikės:
0,5 kg plikytų sausainių
stiklinės grietinės
400 ml 35% grietinėlės
2 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
2 valgomųjų šaukštų cukraus
arbatinio šaukštelio tirpintos želatinos
ant šaukštelio galo citrinos rūgšties
Cukrų, cukraus pudrą, grietinę, grietinėlę, citrinų rūgštį gerai išplakti mikseriu. Supilti tirpintą želatiną ir dar truputį paplakti.
Gautoje masėje apvolioti plikytus sausainius ir dėti vieną sluoksnį į tortams ruošti skirtos išardomos formelės dugną (nors paprastai naudoju želė žiedą). Ant šio sluoksnio užpilti šiek tiek kremo. Dėti kitą plikytų sausainių sluoksnį. Užpilti likusią dalį kremo.
Tortą laikyti šaldytuve, kol sustings (apie 8-12 val.).
Pastaba: norint saldesnio torto, galima pilti ištirpinto juodojo šokolado plytelę (100 g) - dalį įmaišyti į jo sluoksnius kartu su sausainiais, dalį aplieti torto viršų.
Skanaus!
tikriausiai ne neaiškiai parašiau dėl želatinos: želatina iš anksto ištirpinama vandenyje, tik vėliau jau skysta masė pilama į gaminamą kremą 😀
kaip želatina tirpsta grietinėje?