Mūsų šeimoje pica kepama ne taip dažnai (kaip vaikai norėtų), dažniausiai savaitgalį. O tų laisvų savaitgalių picai dažnai ir nelieka. Nepaisant to turime ir savo ''klasikinę" :) Ši pica šeimos mėgstamiausia ir įtinkanti visiems, nes joje pakankamai mėsos ir pakankamai daržovių.
Picos kepėjas - vyras, visi kiti pagalbininkai.
Tešla įprastai gaminama namuose. Iš šių produktų išeis dvi didelės picos kepamos skardose.
Tešlai reikės:
miltų 2,5 puodelio
sausų mielių 6 g.
vandens puodelio
druskos 1 a. šaukštelis
1 v. šaukštas aliejaus
Produktus sumaišome, išminkome ir 1-1,5 val. gautą tešlą paliekame šaldytuve.
Išėmus iš šaldytuvo tešlą dar perminkoma, tada daliname į dvi dalis ir kočiojame. Klojame į skardą, pakoreguojame pagal skardos formą. Dar pabadome tešlą šakute.
Ant paruoštos tešlos dedame:
saliamio dešros apie 250 g.
šaltai rūkytos šoninės apie 200 g.
šviežio ilgavaisio agurko
alyvuogių 1 indelis
paprikos 1 vnt.
svogūno 1vnt.
pievagrybių 400 g.
fermentinio sūrio apie 200 g.
pomidorų padažo
barstome mairūnu, truputį picos prieskonių.
Produktus susipjaustome, sūrį sutarkuojame
Picos pagrindas skardoje pirmiausia padengiamas pomidorų padažu, pabarstomas sūriu ir tada sudedami jau visi kiti likę produktai. Ant viršaus dar beriame sūrio
Kepama 15-20 min. 200 laipsnių orkaitėje
Rezultatas
Saikingai gardiname majoneziniu Daumantų padažu
O čia mažųjų valgytojų patogumui mažieji picos gabalėliai
Mes buvo sotūs ir laimingi. Skanių jums picų :)