Soda gali pakeisti chemines grožio priemones

Soda gali pakeisti chemines grožio priemones

15. Nov 2012, 00:00

Soda jau daugelį metų naudojama ne tik kulinarijoje, bet ir kitose mūsų gyvenimo srityse. Siūlau pasinaudoti keliais receptukais savo grožiui.

 

Valgomoji soda gali ne tik pakeisti daug kosmetinių priemonių, bet ir padidinti jų veiksmingumą. Su soda galima ne tik pigiai prižiūrėti savo kūno, veido odą bei plaukus, bet ir pagerinti jų savijautą.

 

Efektingas pilingas

 

Paprastai paimame į dėlną truputį sodos ir sumaišome ją su prausimosi žele arba pieneliu. Sutriname iki putelės ir valome švelniais judesiais veidą, paskui nuplauname vėčius vandenuku.

 

Valo taip gerai, kaip ir pirktiniai skrabai, bet čia mažiau chemijos, o svarbiausia, kad tinka jautriai odai, nesudirgina jos kaip kiti skrabai ir netgi sumažina uždegimą.

 

Gydome juodus taškelius - inkštirus

 

Prausimasis šiltu vanedniu, kuriame ištirpinta soda, padeda atsikratyti juodųjų taškelių. Jeigu turite didelius inkštirus, tai jūs galite netgi padaryti košelę iš sodos ir uždėti kelioms minutėms ant odos ir palikti porai valandų, taip juodeji taškeliai greičiau išnyks ir baigsis uždegimas.


Kaukė probleminei odai

 

Sumaišykite 2 valg.šaukštus miltų (tiks kvečių, grikių, avižų) arba krakmolo su 1 arbatniu š. sodos. Įpilkite šilto vandenuko ir padarykite košytę. Užtepkite košytę ant gerai nuvalyto veido ir palikite 10-15 min. Paskui nuplaukite kaukę su šlapiu vatos tamponu. Procedūrą kartokite kartą per savaitę.

 

Išvalykite plaukus nuo chemijos

 

Soda gerai nuvalo nuo plaukų riebumą, taip pat kosmetinių priemonių likučius, kauke. Sumaišykite savo naudojamą šampūną su soda santykiu 4:1 ir paskui išplaukite plaukus. Plaukai tampa labiau blizgantys ir minkšti. Svarbu, kad nepakeičia spalvos ir plaukai tampa žvilgūs.

 

Apie kitus sodos privalumus - kituose straipsniuose.

 

Olga

15. Nov 2012, 10:39

oi super!!! aciu uz patarimus 😉 soda naudoju puodeliam plaut likus juoduliu nuo arbatu, bet dbr zinau kur ja dar panaudosiu 😀

15. Nov 2012, 09:44

😀 👍