Reikės:
150 g. tikro juodojo šokolado,
80 g. sviesto,
150 g. cukraus,
2 kiaušiniai,
šaukštas vanilės ekstrakto arba jei neturite įdėkite vanilinio cukraus,
45 g. miltų,
20 g. nesaldintos kakavos,
žiupsnelis druskos.
80 g. sviesto,
150 g. cukraus,
2 kiaušiniai,
šaukštas vanilės ekstrakto arba jei neturite įdėkite vanilinio cukraus,
45 g. miltų,
20 g. nesaldintos kakavos,
žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
1) Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės, nuėmus nuo garų vonelės suberkite cukrų ir išmaišykite.
2) Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir vanilės ekstraktu (vaniliniu cukrumi), į šį plakinį suverskite tirpintą šokoladą ir išmaišykite.
3) Miltus sumaišykite su kakava, suberkite į plakinį ir vėl išmaišykite.
4) Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite tešlą, jos paviršių išlyginkite šaukštu, pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes. Kai iškeps atvėsinkite ir supjaustykite.
1) Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės, nuėmus nuo garų vonelės suberkite cukrų ir išmaišykite.
2) Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir vanilės ekstraktu (vaniliniu cukrumi), į šį plakinį suverskite tirpintą šokoladą ir išmaišykite.
3) Miltus sumaišykite su kakava, suberkite į plakinį ir vėl išmaišykite.
4) Stačiakampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Suverskite tešlą, jos paviršių išlyginkite šaukštu, pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes. Kai iškeps atvėsinkite ir supjaustykite.
P.S. kuo forma didesnė, tuo trumpiau reikia kepti, nes kitaip išsausės.
Labai tinka Šv. Kalėdų vakarui prie kvapnios arbatos :) Pasimėgaukite!
foto