Noriu pasidalinti labai paprastu, ypatingų produktų nereikalaujančiu receptuku, kuris išties mane sužavėjo. Kadangi esu desertų mėgėja, vis knieti ką nors naujo išbandyti.
Šį kartą pakoregavusi produkto galutinio rezultato išvaizdą (pagal originalų receptą tai turėjo būti šokoladinis pyragas), išbandžiau ir nenusivyliau šiuo receptu. Gavosi išties skanūs, turtingo skonio šokoladiniai keksiukai.
Reikės:
150 g miltų;
200 g cukraus;
250 ml karšto vandens;
60 g kakavos;
2 a.š. kepimo miltelių;
1 kiaušinis;
60 g tirpinto sviesto;
cukraus pudros apibarstymui.
Pirmiausiai sumaišome visus produktus, išskyrus kiaušinį ir sviestą. Po to įmušame kiaušinį ir atvėsintą tirpintą sviestą. Tešlos konsistencija gan skysta. Tokia ji ir turi būti.
Norėdama keksiukams suteikti dar gardesnį skonį, į kiekvieną iš jų įdėjau braškių uogienės. Bet nedaug. Sakyčiau - labai pasiteisino.
Na štai puikus desertas pavaišinti svečią ar kolegas prie kavos puodelio.
Skanaus!
oi ne ne, taip ilgai nereikia kepti, gal kazkur apie 15 min plius minus 😀
kiek laiko kepėt?30min?
Nerealus skanumynas, mėgstam 😉 👍