Šokoladinis pyragas su mėlynių želė ir baltuoju šokoladu

Šokoladinis pyragas su mėlynių želė ir baltuoju šokoladu

19. Jul 2012, 00:00 ausryte12 ausryte12

Noriu pasiūlyti jums netradicinį šokoladinį pyragą, kurio paragavę tikrai nenusivilsite. 

 

Prireiks šių produktų:

 

Šokoladinei tešlai:

 

250 gr. miltų,

60 g. kakavos miltelių,

150 g. sviesto,

60 g. cukraus pudros

1 kiaušinis.

 

Mėlynių želė:


400gr. mėlynių,

100 gr. cukraus,

20gr. želatinos. 

 

Viršutiniam sluoksniui:


200 g. baltojo šokolado,

uogų papuošimui.

 

Gaminimas

 

 Iš visų produktų suminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir pašaldyti mažiausiai pusvalandį šaldiklyje. 

 

 

Želatiną išbrinkinti. Mėlynes sutrinti su cukrumi blenderiu. Užvirti. Praaušus nukošti. Sultis dar kartą pakaitinti ir jose ištirpinti želatiną.

 

 

Tešlą imti gabalėliais ir įkloti į 28 cm skersmens pyrago formą (galima ją ir iškočioti).

Uždengti kepimo popieriumi, pripilti žirnių ar pupelių ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Kepimo popierių su pupelėmis nuimti ir dar kepti 5 minutes.

 

 

Ant praaušusio pyrago pagrindo supilti ataušusią želė ir šaldyti, kol sustings. Ant sustinguios želė užpilti išlydytą šokoladą ir gerai atšaldyti, geriausiai per naktį. Papuošti norimomis uogomis.

 

Man iš visos masės gavosi du tokie pyragėliai. Kadangi vienas pyragėlis įskilo ir buvo neįmanoma į jį pripilti želė, todėl aš jį puošiau kitaip, ir štai - rezultatas (ant viršaus uždėti ledai).

 

Skanaus!