Kai tik ateina rudenėlis, prasideda obuolių pyragų sezonas. Daug esu išbandžiusi obuolių pyragų receptų, bet šis man pats gardžiausias. Ypač su ledais. Mmm...
Taigi pyragui reikės:
4 kiaušinių,
3 didelių obuolių,
250 g miltų,
250 g cukraus,
200 g sviesto,
stiklinės graikinių riešutų,
2 plytelės juodojo šokolado,
pusės pakelio kepimo miltelių,
cinamono ir vanilinio cikraus.
Visų pirma, puode ištirpinti sviestą.
Paskui sumesti sulaužytą juodąjį šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps. Palikti šokoladą atvėsti.
Kol šokoladas vėsta, išpalakame kiaušinius su cukrumi. Paskui suberiame vanilinį cukrų, cinamoną, kepimo miltelius, miltus ir viską gerai išmaišome.
Supilame pravėsusią šokolado-sviesto masę, gerai išmaišome. Suberiame pakepintus, pasmulkintus riešutus ir vėl išmaišome.
Suberiame skiltelėmis supjaustytus obuolius ir viską gerai išmaišome.
Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais, sukrėsti pyrago masę.
Pyragą pašauti į orkaitę ir kepti 50 min. 170 laipsnių temperatūroje.
Tikras skanumėlis!!!
nuostabiai gavosi,jau trecia diena is eiles kepsiu 😃 bus gera dovana draugei 😀
Liuks 😀
Gardus atrodo 😀 👍 🌷
mes taip pat planuojam ji iskepti siandiena, bet as kiek pasikoreguosiu receptuka 😀
sendien ismeginsim 😀
kaip dabar as ji skaniai suvalgyciau 😀
😍 😍 😍