Kai visos silkių salotos ir mišrainės variacijos senai pabodusios, siūlau išbandyti, kažką gaivesnio ir įdomesio.
Reikės:
Sūdytos silkutės filė
Virtų burokėlių
Avokado
Majonezo
Krapų (papuošimui)
Gaminimas:
Burokėlius gerai nuplauname ir išverdame. Atvėsintus burokėlius nulupame ir supjaustome kubeliais. Avokadą nulupame ir irgi supjaustome kubeliais. Avokadą geriausia rinktis vidutinio prinokimo, nes itin prinokęs pjaustant pavirs į košelę. Silkutė supjaustoma kubeliais.
Serviravimui aš vėlgi bandžiau improvizuoti ir pamiršusi pabodusias silkines, panaudojau stiklines. Viską sluoksniuojame taip kaip atrodo spalviškai gražiau. Viršų užtepame majonezu ir papuošiame smulkintais krapais. Itin gražiai tokios spalvingos salotos atrodo ant šventinio stalo.
Skanaus
Įspūdingos stiklinės! Įdomus labai pateikimas, tikrai šventiškas