Špinatų omletas

Špinatų omletas

11. Jul 2010, 09:10

Maistui geriausia vartoti dar neperaugusius špinatai, tuomet juose yra optimaliausias kiekis įvairių vitaminų, labai naudingų mūsų sveikatai (P, K, E, D2, C, B1, B2), taip pat folio rūgšties, karotino, jodo, mineralinių druskų - magnio, kalio, natrio, kalcio, geležies, fosforo bei baltymų.

 

Tačiau reikia nepamiršti, kad kuo didesni špinatai, tuo naudingosios savybės mažėja, gaminas rūgštys, kurios kenkia. Be to paruoštus patiekalus, būtina laikyti šaltai, antraip po paros iš juose esančių nitratų susidaro nitritai, kurie pavojingi žmogaus organizmui.

 

Labai tinka dietininkams ir vaikams, ir ne tik.

 

Tad siūlau jums pabandyti paskanauti špinatų omleto. Gaminau dar tik keletą kartų, tačiau po pirmo bandymo man labai patiko, taip pat ir namiškiams.

 

Reikės:

500 g šviežių arba šaldytų špinatų;

4 kiaušinių;

200 ml pieno arba grietinėlės (gaminau abu variantus, visgi švelnesnis skonis su grietinėle);

Druskos, pipirų;

Tarkuoto muskato riešuto;

Riebalų formai patepti.

 

Gaminimas:

Špinatai supjaustomi.

Dubenyje išplakami kiaušiniai su druska ir pienu arba grietinėle.

Į plakinį sudedami špinatai, pagardinami pipirais ir muskato riešutu.

Tuomet plakinys supilamas arba į 4 maždaug 12 cm skersmens kepimo formas arba į vieną didelę apvalią.

Įstatome formą(as) į indą su vandeniu ir kepama įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Recepte orkaitės kaitra nebuvo nurodyta, tačiau jei kepti mažose formose, pakanka 150 laipsnių, o didesnei reikia didesnės temperatūros.

 

 

 

 

Šis omletas tinka prie rūkytos žuvies arba silkės. Man asmeniškai labai skanus ir vienas, su duona.

 

Tad sveikų jums pietų!

 

13. Jul 2010, 08:25

reikes pabandyti. kazkaip mano mama niekada neaugindavo spinatu, o va vyro mociute visada ju turi ir maniskis juos laaabai megsta, taigi teks ir man eksperimentuoti 😀
saunuole Robke 😀

12. Jul 2010, 17:50

Su trintuve trinti išvirtus linciuke 😉 Aš vienų daviau - nevalgė, kai mažiukas buvo, tai įmaišydavau į mėsytę arba sukitom daržovėm.

11. Jul 2010, 20:51

o kaip maziukams paruosti spinatus?manajai beveik 8 men

11. Jul 2010, 19:59

Šaunu juratejo 👍 receptą radau žurnaliukį pietų valgiai, berods moters savaitgalio priedas, dabar nebepamenu tiksliaia 😀

11. Jul 2010, 15:03

butinai pasigaminsiu,labai skaniai atrodo o svarbiausia sveika

11. Jul 2010, 10:23

Indrex aš ir į juos skeptiškai žiūrėjau, bet paragavus - skanu. Tik žinoma nepadaugint jų reikia

11. Jul 2010, 10:12

Atrodo skaniai😀

11. Jul 2010, 09:55

Atrodo skaniai, bet kai spinatai nelabai kokio skonio( bent man) tai is isvaizdos nieko nepasakysi, reik paragaut😀