Stripeikių bitininkystės muziejus

Stripeikių bitininkystės muziejus

18. Jul 2019, 13:36 nera_blogo_oro nera_blogo_oro

Senovės bitininkystės muziejus Stripeikiuose- sužinokite kaip gyvena bitės.

Man asmeniškai šis muziejus labai patiko, ne tiek atskirais eksponatai, kiek visuma, ramybe. Į šį muziejų nusprendėme vykti dėl to, kad mūsų tuo metu trimetei labai parūpo bitės, kur jos gyvena, kaip jos gyvena, kaip gaminamas medus? O Šiame muziejuje specialiai įrengtuose aviliuose pro stiklą galima iš arti stebėti bičių gyvenimą: kaip jos kuria korius, iškrauna parneštą nektarą, augina naujas biteles. Bitininkas papasakoja visą bičių gyvenimą! Ar žinojot, kad per visą savo gyvenimą bitė atneša tik lašą medaus? 

Muziejaus įsikūręs ant Tauragnos upelio kranto, jaukioje, tylioje , labai gražioje teritorijoje, yra kur pasivaikščioti-  galima išvysti įvairiausių senovinių avilių, medinių skulptūrų - dėmesį prikausto Lietuvos pagonių bičių dievų Babilo ir Austėjos statulos – jos čia pastatytos kaip bitininkystės muziejaus dvasios saugotojos. Taip pat rasite bitininkystės įrankių, susipažinsite su jos istorija, galėsite nusipirkti medaus ar bičių duonelės.  Viso muziejų sudaro šeši pastatai ir lauko ekspozicija.

 Kas svarbu keliaujant su vaikais- yra ir žaidimų aikštelė ! O mums dar labai patiko po liepomis sukabinti hamakai- guli, girdi dūzgiant biteles, kvepuoji medumi:) Labai patiko! Visa ta ramybė taip užbūrė, kad noris sugrįžti ;)

P.S. puiki vieta iškylauti, tad turėkit ir užkandžių.

Muziejus lankytojus priima nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 30 d., kasdien (išskyrus pirmadienį) nuo 10 iki 18 val. Jei atvyksite ne darbo metu nenusiminkite, didesnė muziejaus ekspozicija yra po atviru dangumi ir ją galima apžiūrėti ištisus metus nemokamai. Tiesa, norėdami sužinoti apie bitininkystę daugiau turėsite sugrįžti kitąkart. O aš labai rekomenduočiau lankytis tuomet, kai dirba bitininkai, nes jų istorijos pačios įdomiausios

Daugiau idėjų laikui kartu su vaikais galite rasti mano rašomame tinklaraštyje Nėra blogo oro facebook https://www.facebook.com/nerablogooro/  ir instagram paskyroje https://www.instagram.com/nera_blogo_oro/

jaldija jaldija 23. Jul 2019, 00:24

Vieta, kurioje norėtume apsilankyti.

Profesionali Mama Profesionali Mama 20. Jul 2019, 11:33

Dar neteko apie tokį muziejų girdėti, labai įdomu ?