Su Tarpautine MOTERS diena, mielosios! arba Kas jums yra didžiausias autoritetas

Su Tarpautine MOTERS diena, mielosios! arba Kas jums yra didžiausias autoritetas

08. Mar 2017, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Visas visas jus, mielosios - mamos, žmonos, močiutės, seserys, anytos, draugės - sveikiname su kovo 8-ąja, TARPTAUTINE MOTERS DIENA!!!

Išlikime savimi su savo nepakartojamu charakteriu ir temperamentu, su savo įnoriais ir svajonėmis, savo mažomis paslaptimis.

Būkime moteriškai trapios ir kartu nepalaužiamos.

Mylėkime save ir būkime pačios sau autoritetu! 

Tačiau nepaisant to, kad pačios save geriausiai pažįstame ir žinome, ko norime, gyvenime tikrai turime nors vieną MOTERĮ, į kurią norime lygiuotis, norime sekti jos pavyzdžiu ir autoritetu.

Žibutė25

TA MOTERIS yra mano mama. Ji man stiprybės įsikūnijimas. Ji pavyzdys, kokia turėtų būti mama, su kokia meile ir begaline kantrybe reikėtų auklėti vaikus... Ji mano paguoda, stiprybė ir įkvėpėja.

Ganesas

Aš ne iš tų, kurie turi vieną autoritetą ir savo gyvenimą dėlioja pagal kažkokį vieną pavyzdį. Tikrai pažįstu daug nuostabių moterų, kurios turi kažką, kas žavi. Manau, kad iš kiekvienos jos kažką pasiimu sau, kartais daugiau, o kartais mažiau. Žinomus žmones laikyti savo autoritetais kartais gali būti apgaulinga, nes jų iki galo juk nepažįstame, tad tokie autoritetai gali ir nuvilti...
Jeigu jau reikia rinktis vieną moterį, ko gero rinkčiausi savo mamą. Ją daugiausiai pažįstu ir dabar tikrai yra tas etapas, kai daug iš jos mokausi, nes auginu savo mažiukus. Pagrindinis mano dėmesys yra šeimos kūrime ir vaikučių auklėjime, todėl čia tikrai galiu pasikliauti savo mama. Dažnai nutikus netikėtai situacijai, pagalvoju, kaip elgtųsi mano mama ir tuomet priimu sprendimą. Mano mama tikrai man yra autoritetas šiais klausimais.

Irmantaite

Man labai imponuoja žavioji TV laidų vedėja Edita Mildažytė. Ji moteriška, švelni, rūpestinga ir tokia tikra ''mamiška'' moteris. Kiek jai likimas krauna, tiek paveža. Nežinia kas ten jos viduj, o kai jau nebepakelia tai ir eina tuos savo kasdienius 10 km. Stipri, žavi, veikli, ieškanti sprendimų bei ištiesianti pagalbos ranką kitiems. Dėl to ji autoritetas man.

Raudonas balionėlis

Man kartais atrodo, jog vienas žmogus niekaip negali būti tas, kuriuo aklai sektum, kuris būtų absoliutus tavo autoritetas. Vis tiek kažkur kažkaip įžvelgsi nors kruopelę, kas tau tame žmoguje ne visai patiks. Tad aš pati turiu kelis autoritetus, kelias puikias moteris, kurias stebėdama kuriu ir pati save. Pirmiausia mama - visos mamos supras, kad tapus mama pirmiausia galvoji kaip buvai auginama pati, taip stengiesi auginti ir savo vaikus. Tad motiniškų dalykų semiuosiu iš mamos. Kalbant apie profesiją, pomėgius, moters vietą pasauly, mane įkvepia viena mano dėstytoja, stebėdama ir jos klausydama visada pasijausdavau daug moteriškesnė ir kaip moteris stipresnė, be to jis neleisdavo "pamesti" domėjimosi literatūros tyrinėjimu! Na ir kas dar....tikriausiai visos kada nors sutiktos moterys. Iš vienų pasiimi viena, iš kitų kita...bet jos visos formuoja mane kaip asmenybę, mane kaip moterį, mamą, žmoną.

Indre27

Mano autoritetas yra mano mama, nuo mažens aš žiūrėjau į ją su pagarba, ir kaip ji viska sugeba. O dabar ji padeda man auginti mano dukrytę, su didele meile ir pasiaukojimu.

Gintarep 

Visų pirma, man autoritetas buvo ir liks mano šviesios atminties močiutė ir mamytė. Jos iš nieko sugebėdavo sukurti nuostabią aplinką, kurios pavydėtų mūsų dabartinės mamos, kurios savo vaikams nepagaili prabangių daiktų, kuriuos jų vaikai nevertina ir tuo pačiu prarandamos bet kokios vertybės. Šviesios atminties močiutei ir mamytei aš esu dėkinga už skurdžioje aplinkoje sukurtą prabangą, kurios nenupirksi už jokius pinigus, ji nieko nekainuoja, bet ji neįperkama.

ODISEJAaa

Aš konkrečios moters-autoriteto neturiu. Man yra autoritetai tos moterys,kurios eina pirmyn kas benutiktu. Susidurusios su sunkumais ieško išeities ,nenuleidžia ranku,kovoja.. Eina pakėlusios galvas nesvarbu,kad sunku...siekia savo svajoniu.

Monika77777

Moteris, kuri man yra autoritetas, yra mano mama. Ji yra pavyzdys, į kurį noriu lygiuotis. Nuo vaikystės ji mane džiugindavo savo linksmais posakiais , padėdavo kai man būdavo sunku ir visuomet man atleisdavo kai padarydavau kažką tikrai blogo. (angel) Dabar kai pati esu mama aš tikrai elgsiuosi kaip ir mano mama , galbūt man nepavyks , bet tikrai žinosiu kad galiu į ją kreiptis bet kada , nes ji man padės kad ir ko man prireiks.

C.neringa 

Mano kraujo ryšys mano geriausia draugė, mano mylima sesė, ji man yra pavyzdys, nors pora metų ir jaunesnė, bet aš į ją lygiuojuosi, nes ji mano pozityvas, mano autoritetas, vat! Nes su ja visur visada geriausia leisti laiką, plepėti ir darbuotis, mes visada kartu, ji mano antroji obuolio puselė:)

Grumbolciki

Kiekviena moteris savaip įdomi,esame kaip neperskaitytos knygos:)Svarbiausias ir brangiausias man artimas žmogus - mama.Bet kai pati tapau mama,tai mano gyvenimo šefė tapo - dukrytė.Ji atnešė man pačius nuostabiausius išgyvenimus,jausmus,nuotaikas,vaikiškas išdaigas ir juoką,ko kartais mums suaugusiems trūksta,tad esu jai be galo dėkinga už per kraštus liejančias emocijas:)

Skoda

Gal ir keistai nuskambės, bet šiuo metu mano autoritetas yra mano anyta. Galiną iš tolimojo Volgodonsko prieš 30 metų į Lietuvą atvyko gavusi paskyrimą. Užsibūti ji čia žinoma nenorėjo - už tūkstančio kilometrų liko našlaujantis tėtis, sesuo, tciocios, dėdės ir visa giminė. Tačiau viename kolegų žygyje su baidarėmis ji sutiko savo gyvenimo meilę lietuvį Vytį. Iškėlė kuklias vestuves. Tuo metu prasidėjus "peristroikai", jai nebuvo čia lengva: kalbos nemoka, yra "rusė" (nors realybėje ukrainietė), nežino lietuviškų papročių, o ką jau kalbėti apie cepelinus ar šaltibarčius. Kalbos ji išmoko skaitydama savo vaikams knygeles - dar ir dabar namuose yra Kosto Kubilinsko knygelė, kurioje kiekvienas žodis sukirčiuotas tam, kad vaikui būtų ištartas teisingai. Cepelinus, šaltibarčius Galina gamina taip, kaip "mane išmokė anyta". Galina prisijaukino visas lietuviškas šventes, papročius. Turėdama tą slaviška atvirumą, nuoširdumą ir paprastumą labai lengvai užmezga pokalbį ir žmonėms ji patinka. Iš Galinos mokausi pozityvumo, teigiamo ir ramaus požiūrio visose gyvenimo situacijose, mokausi, kad turiu atrasti laiko sau (Galina šoka pilvo šokius ir labai labai daug skaito, o dabar savarankiškai mokosi anglų kalbos). Galina moka džiaugtis kiekviena smulkmena: "nu koks kaifas buvo šiandien, kai su Berta (šeimos šuo) vaikščiojau prie upės, medžiai tokie gražūs, oras toks gaivus, tiesiog meditavau". Taigi, už drąsą palikti namus ir išvykti į svetimą šalį, už nuoširdumą ir paprastumą, už visus padrąsinimus ir patarimus esu dėkinga Galinai ir laikau ją savo pavyzdžiu.

Gintarerei 

Aš nesivaikau idealų ar autoritetų, nes tokių nebūna ir negali būti. Aš ieškau tikrumo visuose. Aš ieškau įkvėpimo kitų žmonių poelgiuose. Įkvepiantys poelgiai, štai kuo vadovaujuosi. Visos mes moterys skirtingos ir nenoriu būti į kažką panaši, nes aš esu aš. Bet kaip elgtis aš galiu rinktis. Mes visi žmonės ir visi klystam ir nė viena negimėm šilko pataluose ir šiuo metu kaip kai kas pasakytų "nekakojam" vaivorykštėmis nuolat. Kažkodėl man visada labiausiai patiko moterys, kurios yra tikros (nebando apsimesti kuo nėra), turinčios tvirtas pamatines vertybes (nesvetima empatija), mylinčios save (nesijaučiančios aukomis ir neaukojančios savo gyvenimo kitiems), darančios klaidas (ir to neslepiančios), žemiškos (nebijančios pasirodyti netobulos). Mane labai atgraso pasitempusios, perdėm saldžios ir perdėm dorovingos, perdėm nuolankios, perdėm rūpestingos. Neduok Dieve su treningais išeiti į parduotuvę, neduok dieve pasielgti ne pagal etiketą, neduok dieve iš burnos išsprūsta keiksmažodis, o neduok dieve nepagaminai vyrui valgyti ir nesutvarkei namų. Todėl man imponuoja Agnė Jagelavičiūtė (už drasą būti savimi ir žmogumi bendraujant su kitais ir už teisingų vertybių propogavimą viešumoje), Beata Tiškevič (už drasą būti savimi netobula ir to pripažinimą, už socialinius projektus dėl moterų, už feminizmo skleidimą), Rima Olberkytė - Stankus (už socialinę veiklą moterims), Dydis nesvarbu po kuriuos slepiasi Giedrė Valavičiūtė (už moterų savivertės kėlimo projektus), Daina Bosas (už pagalbą vargingai gyvenančioms moterims), Aušra Paukštytė (už Mamystės porjektą, kuris atskleidžia tikrąjį mamų gyvenimą), mano 3 geriausios draugės (nes jos įkvepia mane būti geresne su savo patyrimais, patarimais, išgyvenimais), mano mama (už tai, kad mane pagimdė ir užaugino, nes tai negali neįkvėpti). Įsikvėpkim visos, tačiau būkim ne kažkuo, ne kažkam, o pirmiausia savimi ir sau. Tuomet turėsime ką duoti ir aplinkai :)

Lina_baj 

Man moters idealas - mano mama. Nebūtinai visada stipri, nebūtinai visada ideali, nebūtinai amžinai besiveržianti į priekį :) Tiesiog kartais stipri kaip liūtė, kovojanti už savo vaikus, kartais tariamai silpna, kai reikia vyro dėmesio (reikia, reikia šiek tiek pavaidinti gyvenime). Ji ir pavargsta, ir kartais neturi jėgų, bet nebijo to pripažinti ir paprašyti pagalbos. Ji ne vien rūpinosi vaikais ir namais, bet ir nepamiršta savęs ir savo poreikių, kai reikia persidėlioja prioritetus. Ji užsispyrusi ir siekianti savo tikslų - gal dėl to išmokau itin gerai įrodinėti savo tiesą ar apeiti situaciją man reikiama linkme  :) Man - ji didžiausias autoritetas, nes iš jos aš mokiausi, kaip reikia, o kartais ir kaip nereikia elgtis :) Ir labai džiaugiuosi, kad mano mama - man autoritetas!

Deivės Mama

Aš žaviuosi konkrečiomis Lietuvos moterimis: Alma Adamkiene ir Rūta Meilutyte. O apskritai man autoritetinga tokia moteris, kuri sugeba derinti šeimos, karjeros ir asmeninius įsipareigojimus.

Renata_SG 

Mano autoritetas yra moteris, kuri visuomet randa jėgų savyje ir kituose, kad ir kokia atrodytų beviltiška situacija. Moteris, kuri į kritiką neatsako piktu žodžiu, o priima, nuryja ir padaro išvadas. Moteris, kuri esant poreikiui paaukos savo asmeninius interesus, bet laiką skirs mylimiausiems ir brangiausiems žmonėms. Moteris, kuri visuomet ras kuo pamaitinti šeimą, net kai atrodo,kad šaldytuve nieko ypatingo nelikę. Moteris, kuri su šypsena priima naujus gyvenimo iššūkius ir eina tik pirmyn. Moteris, kuri gali būti rimta, o gali būti vaikiška,kad tik anūkai būtų laimingi. Moteris, kuri į gyvenimą žiūri pro pozityvumo prizmę. Moteris, kuri turi skonį ir žino, kaip jį skiepyti kitiems. Moteris, kuri verta visų pasaulio gėlių. Moteris, kuri yra mano mama....

Violetta2016

Mano autoritetas yra stipri, visada geros nuotaikos ir kupina energijos moteris - tai mano mamytė, kuri visada bet kurioje situacijoje padeda, ištiesia pagalbos ranką. Visada moka patarti, padeda surasti išeitį, atrodytų be išeities esančiose situacijose. Jos išmintis ir gyvenimo patyrimas, bei buvimas šalia padeda man visur ir visada. Linkiu, kad visos mes turėtume autoritetą, pavyzdį, į kurį lygiuotumėmės.

Madmom 

Mano autoritetas šiuo metu yra mano dukra. Aš iš jos mokausi paprastumo, savo tikslų siekimo, užsidegimo tam ką darau. Ji įkvepia daugumą mano rašomų tekstų, ir jos atsiradimas yra pagrindinė priežastis kodėl esu tokia kokia esu :) Ačiū tau, kad esi, mano mažoji dukryte!

Kam atitenka natūralios kosmetikos Uogauoga.lt rinkiniai!? 

Natūralus kūno kremas "Braškė išsitaškė" su sezamų, abrikosų kauliukų, saldžiųjų migdolų ir kokosų aliejais

 20170228151923-16659.jpg

 Natūrali dušo želė "Šok į vasarą" su braškių ekstraktu, alyvuogių aliejumi ir alaviju 

20170228152011-62580.jpg

Laimėtojos - SKODA ir GINTAREREI!

Dar kartą sveikiname!

www.uogauoga.lt

20150604143950-55606.jpg

skoda skoda 08. Mar 2017, 17:12

Jėėėė!!!! Ačiū labai! Ir Jus su moters diena, mielos damos! Ačiū 😀

RenataŪselienė RenataŪselienė 08. Mar 2017, 14:31

🌷🌷🌷🌷 Sveikinimai

ODISEJAaa ODISEJAaa 08. Mar 2017, 10:58

🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 08. Mar 2017, 10:03

Sveikinimai! 😀

gintarerei gintarerei 08. Mar 2017, 09:10

Ulala 😀 dovanos visada džiugina. Ačiū 😉 visas ir visus su švente!