Šunį vedžioti sveikiau nei plušėti sporto salėje

Šunį vedžioti sveikiau nei plušėti sporto salėje

12. Feb 2012, 07:00

 

Mokslininkai teigia, kad šunų savininkai, vedžiodami savo augintinius, mankštinasi daugiau nei tie, kurie nuolat lankosi sporto klube, praneša dailymail.co.uk.

 

Remiantis gyvūnų priežiūrai skirtas priemones gaminančios bendrovės „Bob Martin" atlikto tyrimo rezultatais, vidutiniškai šunų savininkai vedžioja savo augintinius du kartus per dieną po 24 minutes, t.y., iš viso 5 val. 38 min. per savaitę.

 

Be to, vidutiniškai 3 kartus per savaitę šunų savininkai išveda savo šunį ilgiems pasivaikščiojimams , o tai reiškia, kad per savaitę prisideda dar 2 val. 33 min.

 

Tie žmonės, kurie neturi šuns, bet lankosi sporto klube, eina pasivaikščioti arba bėgioja, vidutiniškai mankštinasi vos 1 val. 20 min. per savaitę. Dar blogiau, beveik pusė - 47 proc. - augintinių neturinčių žmonių prisipažįsta, kad iš viso nesimankština.

 

„Porą trumpų pasivaikščiojimų per dieną greitai susideda ir šis tyrimas rodo, kad tai sudaro daugiau laiko, nei žmonės praleidžia sporto salėje", - teigė „Bob Martin" atstovė spaudai.

 

Tyrimo, kuriame dalyvavo 5 tūkst. britų, įskaitant 3 tūkst. šunų savininkų, rezultatai byloja, kad 57 proc. žmonių šuns vedžiojimas yra pagrindinė mankštos forma.

 

Daugiau kaip trys ketvirtadaliai tyrimo dalyvių teigė, kad jie mieliau eitų pasivaikščioti nei į sporto salę.