Reikės:
Sūdytos lašišos
9 proc. riebumo varškės
Sunokusio avokado
Druskos
Pipirų
Mėgstamų trapučių
Gaminimas:
Avokadą nulupau, išėmiau kauliuką. Į trintuvą sudėjau varškę, avokadą, žiupsnelį druskos ir pipirų (pagal skonį). Jei masė gaunasi per daug tiršta galima įdėti šiek tiek grietinės. Viską gerai sutrinam iki vientisos masės. Su šaukšteliu masę kabiname ir tepame ant trapučių, o ant viršaus tupdome po griežinėlį ar kaip kitaip išformuotą lašišos gabalėlį.
Greita, skanu ir puošia šventinį stalą.
Skanaus
Pamiršau paminėti, kad labai mėgstu česnaką, tad porą skiltelių išspaudžiau ir į užtepėlės masę. Svarbu nepersistengti, kad česnako aštrumas 'nepermuštų' lašišos skonio.