Šventinis vyniotinis "Siurprizas"

Šventinis vyniotinis "Siurprizas"

05. Dec 2013, 10:37

kiaulienos sprandinės - 1 kg

Šviežių (arba šaldytų) špinatų -  100 g

Bruknių - 100 g

Medus - 2 šaukštai

Gruziniškų prieskonių "Chmeli-suneli" 
 
Druskos, pipirų
 
Sprandinė perpjauti išilgai, kad gautusi gabalas kažkur  1,5 cm storio. Nestipriai išmušti. Kiauliena pabarstyti prieskoniais bei druska ir pipirais iš abiejų pusių. 
Špinatus šutinti karštame vandenyje. Bruknės sutrinti. Špinatus sumaišyti su brukniais. 
Sprandinę aptepti špinatų-bruknių mase. Susukti, kad špinatas su brukniais būtų viduje. Stipriai surišti siūlu. 
Iš visų pusių vyniotinį aptepti medumi. 
Orkaitė įkaitinti iki 200 laipsnių karščio.
Vyniotinį dėti į kepimo maišelį ir kepti orkaitėje apie 1 valanda.
Duoti atvėsti maišelyje ir tik tada pjaustyti rekėlemis.    
Skanaus.