Laidos "Mamyčių klubas" viešnios mamos Dalia ir Margarita siunčia išsamų desertų ant pagaliuko "Cake pops" receptą.
CAKE POP'S
Jums reikės:
- 200 gr. sviesto
- 5- 6 v.š. cukraus pudros
- 3-4 v.š. pieno arba grietinėlės
- Šokolado, skirto tirpinimui, glazūrai
- Popierinių ar medinių pagaliukų
- Įvairių pabarstukų
Šokoladiniui biskvitui reikia:
- 5 kiaušinių
- 5 v.š. cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 4 v.š. miltų
- 2 v.š. kakavos
Dubenyje kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir plaktuvu išplakame iki standžių putų. Kitame dubenyje kiaušinių trynius išsukame su cukrumi iki vientisos, baltos masės. Pamažu šaukštu įmaišome į trynius plaktus baltymus. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijojame ir beriame į paruoštą masę. Viską atsargiai išmaišome ir pilame masę į kepimo formą. Tinka bet kokia forma, tik ant dugno patiesiame kepimo popierių. Kepame iki 1800C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 - 50 minutes (jeigu forma siaura, t.y. 21 cm), jeigu forma yra platesnė, kepimo laikas bus trumpesnis ~ 35 minutės.
Rankomis sutrupiname visiškai atvėsusį biskvitą. Atskirame indelyje išsukame kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra. Gauname balkšvą skanų kremą. Tada į jį dedame 3-4 šaukštus pieno arba grietinėlės. Dar sykį išplakame, kad būtų vientisa masė.
Įmaišome kremą į trupinius, pradžioje – šaukštu, po to rankomis, kad labai gerai susimaišytų. Formuojame 3-4 cm pločio rutuliukus. Į visus rutuliukus įsmeigiame pagaliukus prieš tai pamirkytus šokolado glazūroje (kad rutuliukas geriau ir tvirčiau laikytųsi ant pagaliuko).
Tuomet dedame juos į šaldiklį 2 valandoms (galima palaikyti ir šaldytuve per naktį, o glazūruoti kitą dieną).
Išėmus paruoštus Cake Pops‘us iš šaldytuvo mirkome šokolado glazūroje ir barstome pabarstukais.
Pamačiau šiandien MK aidoje ir prisiminiau, kad tokį panašų receptą jau seniai užsisaugojus turiu - bet vis neprisiruošiu pabandyt. Vis galvojau, kad su jais gerokai daugiau darbo 😀.