Šventinių desertų ant pagaliuko "Cake pops" receptas

Šventinių desertų ant pagaliuko "Cake pops" receptas

19. Dec 2015, 09:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Laidos "Mamyčių klubas" viešnios mamos Dalia ir Margarita siunčia išsamų desertų ant pagaliuko "Cake pops" receptą.

CAKE POP'S

Jums reikės:

  • 200 gr. sviesto
  • 5- 6 v.š. cukraus pudros
  • 3-4 v.š. pieno arba grietinėlės
  • Šokolado, skirto tirpinimui, glazūrai 
  • Popierinių ar medinių pagaliukų
  • Įvairių pabarstukų

Šokoladiniui biskvitui reikia:

  • 5 kiaušinių
  • 5 v.š. cukraus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 4 v.š. miltų
  • 2 v.š. kakavos

Dubenyje kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių ir plaktuvu išplakame iki standžių putų. Kitame dubenyje kiaušinių trynius išsukame su cukrumi iki vientisos, baltos masės. Pamažu šaukštu įmaišome į trynius plaktus baltymus. Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijojame ir  beriame į paruoštą masę. Viską atsargiai išmaišome ir pilame masę į kepimo formą. Tinka bet kokia forma, tik ant dugno patiesiame kepimo popierių. Kepame iki 1800C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 - 50 minutes (jeigu forma siaura, t.y. 21 cm), jeigu forma yra platesnė, kepimo laikas bus trumpesnis ~ 35 minutės.

Rankomis sutrupiname visiškai atvėsusį biskvitą. Atskirame indelyje išsukame kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra. Gauname balkšvą skanų kremą. Tada į jį dedame 3-4 šaukštus pieno arba grietinėlės. Dar sykį išplakame, kad būtų vientisa masė.

Įmaišome kremą į trupinius, pradžioje – šaukštu, po to rankomis, kad labai gerai susimaišytų. Formuojame 3-4 cm pločio rutuliukus. Į visus rutuliukus įsmeigiame pagaliukus prieš tai pamirkytus šokolado glazūroje (kad rutuliukas geriau ir tvirčiau laikytųsi ant pagaliuko).

20151217104636-25925.jpg

Tuomet dedame juos į šaldiklį 2 valandoms (galima palaikyti ir šaldytuve per naktį, o glazūruoti kitą dieną).

Išėmus paruoštus Cake Pops‘us iš šaldytuvo mirkome šokolado glazūroje ir barstome pabarstukais.

Natele Natele 19. Dec 2015, 12:53

Pamačiau šiandien MK aidoje ir prisiminiau, kad tokį panašų receptą jau seniai užsisaugojus turiu - bet vis neprisiruošiu pabandyt. Vis galvojau, kad su jais gerokai daugiau darbo 😀.