Tai jau praeityje..............:)

Tai jau praeityje..............:)

25. Mar 2015, 10:06 ODISEJAaa ODISEJAaa

Ši istorija nutiko tada,kai gimė Vismantė.Nevisada viskas būna kaip nori ar tikiesi.Kartais tenka patirti nuotykių kurių nesitiki..

Vismantė gimė neišnešiota,todėl santariškėse praleidome apie du mėn. Ilgai prabuvo reanimacijoje,o aš viena gulėjau palatoje. Kas tris valandas nešiodavau pienuko ir taip matydavomės,kol sustiprėjome.

Papasakosiu,kaip gyvenau tuos du mėn. Taigi, pirmiausia mane paguldė į palatą ,kur gulėjo mama su dvynukais. Iš pradžių atrodė ,kad normali mama,kaip ir kitos. Bet pasirodo ,kad nevisai kaip kitos,bendravimas kas penktas žodis keiksmažodis..telefonu kalba ,tai išvis gyvatės byra.,rėkia,kaip..bendra kalba sunku buvo rasti. Aš iš kaimo,bet....ą jinai kiek supratau mieste arba kaime pas savo mama gyveno. Žodynas,tai nežinau iš kur toks..jei toks su vaikais tai patyliu geriau. Kai išvažiavo galima sakyti apsidžiaugiau. Bet tada...

Dieną ar dvi gulėjau viena. Pasakė,kad atkels mano amžiaus panašei mamytę. Seselės ir sakė bus smagiau...Buvau girdėjusi kalbas,kad guli čigonė mūsų skyriuje...štai ir atkraustė butent ją. Pradžioje lyg ir nieko,bet man čigonai nepriširdies buvo visada. Na tada prasidėjo  nuolatiniai prašinėjimai gal turi cukraus..to..ano. Beto jinai rūkė,kas pusvalandį bėgiodavo rūkyti ir maitino vaiką. Vaikščiodavo po palatas,klausinėdavo kas rūko,kad paskolintų cigarečių ar pinigų. Tikrai nebuvo smagu. Nežinojau ko jos klausti nei apie ką kalbėti,jug ji čigonė. Kai pati kalbėdavo,papasakodavo,kad gyveno amerikoje,kurį laiką ir panašei. Visos čigonės vaikšto su sijonais,o ji į miestą movėsi džinsus,nustebau ir paklausiau ar galima taip rengtis čigonėms. Atsakė,kad negalima,bet jei taip patinka.Pas juos moterys dėvinčios kelnes ,kaip sakė jau nemoterys,o ‘‘K‘‘.

Po kiek laiko atvažiavo pas ją vaiko tėvas,viena,antra kartą...normalu jug.Bet viena dieną atvažiavio ir buvo visą dieną. Berods buvo jau lapkričio pradžia. Vakare tas čigonas pasakė ,kad niekur nevažiuos ir liks kartu..prašinėjo seselių,ėjo jie ten dar kažkur ,kad leistu nakvoti palatoje,pas mus.(Beto jau mano mažiuke buvo atkėlę su inkubatoriumi į palatą.) Sėdėjo jis pas mus iki vakaro kol sutemo,bet neleido niekas jo likti ir išprašė. Pinigų namo grįžti jis neturėjo,o gal melavo nežinau.. Lauke jau prasidėjo pirmieji šalčiai. Tas čigonas visą naktį praleido lauke,kažkur po langais vaikščiojo...Ryte vos prašvitus prisitatė visas sušalęs. Jautėsi jie abu gal kaip namuose. Šildėsi kojas nusimoves batus,prausėsi... O man teko būti su jais. Tad visa sekančia diena buvo jis mūsų palatoje..seselės užsukdavo paklausti ar viskas gerai,nes jau suprato visa situacija. Neišnešiotukų skyriuje sienos stiklinės,tai viskas matosi,tiek gerai. Susipažinau su kaimyne iš gretimos palatos..eidavau pas ją į svečius ir per langa stebėdavau savo mažyle.Bet pastovei ten nesėdėsiu,reikėdavo ir pieną nusitraukti grįžti ir visa kita. Atsinešdavau iš kaimynės laikraščių,žurnalų ir skaitydavau viska iš eilės.Baisu būdavo išeiti į valgykla,kai lieka vieni vaikai..

Budavo ta čigonė suvinioja vaiką į vystikla,nebeturėjo pampersų, paguldo į savo lovą ir išeina tai parukyti tai dar kur. Seselės sakė, tai nekarta,kad negalima vaikučių nei miegoti kartu, nei guldytis į lovą. Kai jau buvo galimą tai kuo skubiau ją išrašė su vaiku,pranešė institucijoms, kurios turėjo prižiūrėti ją su vaiku.Pasiimti atvažiavo irgi čigonų(-ių) armija.

Džiaugiuosi ,kad jau tai praeityje :)  ir niekam nelinkiu atsidurti tokioje situacijoje. Bet kažkam galbūt vėl teks sutikti tą čigonę,nes ji vėl laukiasi...Iš kur žinau?jinai dalyvavo netaip senai laidoje ‚‘‘Yra kaip yra‘‘,ten kalbėjo....

Štai koks pirmas įsimintinas gimdymas .............ir patirtis.

 

ODISEJAaa ODISEJAaa 27. Mar 2015, 11:34

Realiai dar šiurpiau,to nenupasakosi net..

kodelcia kodelcia 26. Mar 2015, 17:59

sakyčiau šiurpi patirtis ☹