Tatjanos patarimai, kaip galima papuošti bet kurią mišrainę

Tatjanos patarimai, kaip galima papuošti bet kurią mišrainę

12. Nov 2011, 08:00

 

Sveikos, mielos Nenusivylusios namų šeimininkės! Visų pirma, norėčiau padėkoti už aibę puikių idėjų, kaip papuošti vaikišką stalą. Keliais receptukais pasinaudojau ruošiant stalą pirmąjam Nikitos gimtadieniui.

 

Ir savo ruožtu, noriu atsidėkoti siūlydama savo variantą, kaip galima papuošti bet kurią mišrainę. Mišrainės gaminimo principas – toks pat kaip ir

Gardzioji-saulėgrąza

Karvutė-nevalgiukams

 

Bet dar kartelį aprašysiu viską žingsneliais:

 

Reikia:

 

400 g bulvių

200 g virtos dešros

200 g agurkų (šviežių arba marinuotų)

3 kaiušinių

400 g morkų

majonezo

druskos

pipirų

Papuošimui - juodosios alyvuogės arba džiovintos slyvos, arba juodieji ikriukai

 

Taigi, plaunamės rankas ir pradedam.

 

1. Bulves ir morkas išvirti, nulupti.

2. Bulves smulkiai sutarkuojame.

3. Dešrą - smulkiais kubeliais.

4. Agurkus - smulkiais kubeliais.

5. Porą - smulkiai supjaustyti.

6. Virtus kiaušinius smulkiai sutarkuoti, bet vieno kiaušinio baltymą palikti papuošimui.

7. Morkas smulkiai sutarkuojame.

 

{smallpic:1}

{smallpic:2}

 

8. Ant didelės lekštės dugno dedam tarkuotas bulves + druska, pipirai ir suformuojame tigro galvą (nors man labiau išėjo Peliukas Mikis). Sutepam majonezu. Aš visada maišau majonezą su grietine.

 

{smallpic:3}

 

9. Ant bulvių dedame dešros + majonezas

10. Agurkai. Jei buvo švieži + druskytė

11. Poras

12. Kiaušinis + majonezas

13. Tarkuotos morkos. Tai bus paskutinis sluoksnis - tigro kailiukas

14. Puošiam: smulkiai supjaustome 6-7 juodas alyvuoges

15. Iš baltymo suformuojame akytes ir žandukus.

16. Iš alyvuogių - nosytė ir blakstienos

17. Iš agurko - vyzdžiai

18. Iš dešros - burnytė - liežuvėliai

19. Iš supjaustytų alyvuogių - dryžiai ant kaktos ir skruostų

20. Ūsai - iš poro.

 

{smallpic:4}

 

Šaltinis: http://www.say7.info/cook/recipe/736-Salat-Tigrenok.html

 

Tatjana

28. Nov 2011, 17:08

Iš pradžių norėjau supykti į Tavo griežtą komentarą, bet 😀 Dėkoju už šaltinį. Iš tiesų jau ilgą laiką bendrauju su mamyte iš Rusijos, dalinames receptais su "instrukcijom", tačiau dabar Tavo dėka radau šaltinį - aukso gyslą, iš kurios rusaitė siųsdavo man idėjas 😀

17. Nov 2011, 13:29

negražu skolintis nuotraukos iš kitu puslapiu ir neparašyti iš kur pasiskolinta..
http://www.say7.info/cook/recipe/736-Salat-Tigrenok.html

13. Nov 2011, 21:46

niu labai faina,net pjaut butu gaila 😃

Krisliukas Krisliukas 12. Nov 2011, 18:29

na labai labai labai gražu 😀

12. Nov 2011, 18:16

OHO KAS PER GRAZUMAS 😀SUPER 😉

12. Nov 2011, 17:27

SUPER,BŪTINAI PASINAUDOSIU ŠIOMIS IDĖJOMIS.ačiū 😀 🌷

12. Nov 2011, 16:25

o patarimais ir aš tais pasinaudosiu... artėja mano panelytės gimtadienis...

12. Nov 2011, 16:25

o liuksiškai dar atrodytumėt, jei kaukes tas tokias vaikiškas užsidėtumėt 👍 😃

12. Nov 2011, 16:02

Vau koks grožis, aš žadu visus Tatkos patiekalus ruošti Naujiems metams, na ir kas kad vaikiškos išvaizdos, bet stalą pagyvins 😉

12. Nov 2011, 10:10

fantastiskai atrodo,tikrai darysiu dukrytes gimtadieniui 😀