Sveikos, mielos Nenusivylusios namų šeimininkės! Visų pirma, norėčiau padėkoti už aibę puikių idėjų, kaip papuošti vaikišką stalą. Keliais receptukais pasinaudojau ruošiant stalą pirmąjam Nikitos gimtadieniui.
Ir savo ruožtu, noriu atsidėkoti siūlydama savo variantą, kaip galima papuošti bet kurią mišrainę. Mišrainės gaminimo principas – toks pat kaip ir
Bet dar kartelį aprašysiu viską žingsneliais:
Reikia:
400 g bulvių
200 g virtos dešros
200 g agurkų (šviežių arba marinuotų)
3 kaiušinių
400 g morkų
majonezo
druskos
pipirų
Papuošimui - juodosios alyvuogės arba džiovintos slyvos, arba juodieji ikriukai
Taigi, plaunamės rankas ir pradedam.
1. Bulves ir morkas išvirti, nulupti.
2. Bulves smulkiai sutarkuojame.
3. Dešrą - smulkiais kubeliais.
4. Agurkus - smulkiais kubeliais.
5. Porą - smulkiai supjaustyti.
6. Virtus kiaušinius smulkiai sutarkuoti, bet vieno kiaušinio baltymą palikti papuošimui.
7. Morkas smulkiai sutarkuojame.
{smallpic:1}
{smallpic:2}
8. Ant didelės lekštės dugno dedam tarkuotas bulves + druska, pipirai ir suformuojame tigro galvą (nors man labiau išėjo Peliukas Mikis). Sutepam majonezu. Aš visada maišau majonezą su grietine.
{smallpic:3}
9. Ant bulvių dedame dešros + majonezas
10. Agurkai. Jei buvo švieži + druskytė
11. Poras
12. Kiaušinis + majonezas
13. Tarkuotos morkos. Tai bus paskutinis sluoksnis - tigro kailiukas
14. Puošiam: smulkiai supjaustome 6-7 juodas alyvuoges
15. Iš baltymo suformuojame akytes ir žandukus.
16. Iš alyvuogių - nosytė ir blakstienos
17. Iš agurko - vyzdžiai
18. Iš dešros - burnytė - liežuvėliai
19. Iš supjaustytų alyvuogių - dryžiai ant kaktos ir skruostų
20. Ūsai - iš poro.
{smallpic:4}
Šaltinis: http://www.say7.info/cook/recipe/736-Salat-Tigrenok.html
Tatjana
Iš pradžių norėjau supykti į Tavo griežtą komentarą, bet 😀 Dėkoju už šaltinį. Iš tiesų jau ilgą laiką bendrauju su mamyte iš Rusijos, dalinames receptais su "instrukcijom", tačiau dabar Tavo dėka radau šaltinį - aukso gyslą, iš kurios rusaitė siųsdavo man idėjas 😀
negražu skolintis nuotraukos iš kitu puslapiu ir neparašyti iš kur pasiskolinta..
http://www.say7.info/cook/recipe/736-Salat-Tigrenok.html
niu labai faina,net pjaut butu gaila 😃
na labai labai labai gražu 😀
OHO KAS PER GRAZUMAS 😀SUPER 😉
SUPER,BŪTINAI PASINAUDOSIU ŠIOMIS IDĖJOMIS.ačiū 😀 🌷
o patarimais ir aš tais pasinaudosiu... artėja mano panelytės gimtadienis...
o liuksiškai dar atrodytumėt, jei kaukes tas tokias vaikiškas užsidėtumėt 👍 😃
Vau koks grožis, aš žadu visus Tatkos patiekalus ruošti Naujiems metams, na ir kas kad vaikiškos išvaizdos, bet stalą pagyvins 😉
fantastiskai atrodo,tikrai darysiu dukrytes gimtadieniui 😀