Tenerifės dienoraščiai: Kaip nukeliauti į Tenerifę?

Tenerifės dienoraščiai: Kaip nukeliauti į Tenerifę?

12. Feb 2015, 13:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Pagaliau sulaukėme svečių! Mūsų aplankyti ir porą savaičių pasimėgauti vasarišku klimatu atkeliavo bičiulė Edita (jai ačiū ir už šias nuotraukas). Ta proga noriu papasakoti, kaip geriau čia nukakti, jeigu planuojate, tai daryti. 

Kaip nuskristi į Tenerifę?

20150212094733-45555.jpg

Pirmas ir Lietuvoje turbūt populiariausias variantas - tiesiog užsisakyti kelionę kelionių agentūroje. Gausite ir viešbutį, ir už rankytės pavedžios kur ką pamatyti. Ramu, saugu, ypač tinkamas variantas nekalbantiems angliškai arba ispaniškai. Minusas - brangoka. Kiek dairiausi - kainos nuo 700 eurų pusėtiname viešbutyje ir net be maitinimo (aišku, gal būna ir akcijų pigiau...). 

Antras variantas - iš kelionių agentūros pirkti tik tiesioginį skrydį pirmyn atgal. Kadangi kitų tiesioginių skrydžių nėra, tai ypač patogu tiems, kurie mėgsta komfortą, nenori keisti lėktuvų ar net oro uostų. Vilniuje įsėsite į patogesnį nei pigių avialinijų lėktuvą ir išlipsite jau Tenerifėje. Alfaturas man yra pasiūlęs skrydį į vieną pusę vienam žmogui už 212 eurų. Nėra labai pigu, bet už komfortą reikia mokėti.

Pigios avialinijos - jau nuo jūsų virtuaziškumo internete priklausys kiek patogius ir pigius skrydžius rasite. Į vieną pusę mes asmeniškai mokėjome apie 80 eurų žmogui. Į priekį skridome su persėdimo Barselonoje - atskridome 9 ryto su Wizzair, o 21 val. į Tenerifės pietų oro uostą išskridome su Ryanair. Manau, galima rasti ir dar pigiau ir su patogesniais persėdimais. Vyras į Lietuvą grįžo per Londoną - ten persėdimo laikas tik 1 valanda 25 minutės, o britų patikros punktai nenusiteikę itin draugiškai, tai teko paskubėti. Žinau žmonių, kurie ir nespėjo. Pigių skrydžių bendrovės dažnai kaitalioja laikus pagal sezoną, todėl derinkite asmeniškai. Tik nepamirškite - Wizzair ir Ryanair rankinio bagažo reikalavimai skiriasi!

Na, o paskutinis ir draugės išbandytas variantas (taip pat atskris vėliau ir kiti draugai) - skristi per Varšuvą. Vieni iki jos irgi skrenda, kiti atvažiuoja autobusu net iš vakaro ir miega viešbutyje šalia oro uosto, treti miega oro uoste :D Iš Varšuvos tiesiogiai skrenda Ryanair, Norvegijos avialinijos (draugai “nukovė” labai gerus bilietus), nebrangius bilietus siūlo ir kelionių operatorius ITAKA (per juos draugės bilietai pirmyn atgal kainavo 250 eurų).

Kur gyventi Tenerifėje?

Pirmiausiai apie geografiją. Sala maža, skersai būtų koks 80 km, o jeigu aplink važiuoji keliais - tai aplink visą salą 250 km. Bet... jos viduryje stūkso miegantis ugnikalnis Teide ir tai ypač veikia klimatą. Jeigu norite pasideginti, iki gegužės birželio net negalvokite apsistoti šiauriau. Jeigu pas mus dabar yra apie 20 laipsnių šilumos, ten 14-15 ir dar vėjuota. 

Jeigu nelaidote aitvarų ir neužsiimate kitu vėjo sportu - žiemos laikotarpiu venkite pačių pietų (El Medano, Golf de Sur) - ten yra labai stiprus vėjas. Ir nors autentikos mažai, kiti tai vadinta “turistynu” ar “turistų getais”, geriausia atostogoms rinktis vakarinę pakrantę - Las Americas, Los Gigantes, La Arena, Callao Salvaje, Costa Adeje ir kitus. 

20150212094757-81232.jpg

Galite gyventi viešbutyje. Lengvai rasite tokį, kuris net su maitinimu ir pramogomis. Asmeniškai aš ieškočiau pasiūlymų per booking.com. Ypač geri ten būna paskutinės minutės pasiūlymai, bet Tenerifė labai populiari, todėl galite likti ir musę kandę. Skaičiau, kad mūsų regione sausį viešbučių užimtumas buvo 91 procentas. Tai kaip per Žolines Palangoje dvi dienas :D 

Daug artimesnis mano dūšiai apartamentų variantas - ypač gerai su vaikais, nes turi savo butuką, virtuvę, kur gali išvirti košę, nereikia rūpintis nei patalynėmis, nei rankšluosčiais. Aš mūsų apartamentų ieškojau visur:

-- Prisijunkite prie Tenerifės Lietuvių grupės Facebook’e - ten patys lietuviai nuomoja ir savo apartamentus, ir užsiima nekilnojamu turtu;

-- Mano mėgstamiausias - airbnb.com. Tai tinklalapis, kuriame gali rasti ar net išnuomoti butą ar kambarį. Su nuotraukomis, atsiliepimais ir nors jie skaičiuoja nemažus mokesčius, viskas labai patikima ir neliksi “ant ledo” (sutikau tėtį, kuris pirmais metais atskridęs su dviem vaikais naktį praleido automobilyje, nes “užsirovė” ant kažkokio apgaviko, kuris paėmė depozitą ir nepasirodė). J

-- Fotocasa.es tai lyg lietuviškas aruodas.lt - nekilnojamo turto skelbimai. Tik tiek, kad ispaniškai. Yra speciali skiltis, kur nuomojami apartamentai tik atostogoms. Nuomoja ir agentūros, ir patys žmonės. Atsargiai - jeigu norėsite pervesti avansą, geriau darykite tai 30 dienų iki atskridimo ir per PayPal. Ši sistema per mėnesį priima paraiškas dėl pinigų grąžinimo. 

Automobilio nuoma Tenerifėje

Jeigu atskrisite naktį, Pietų oro uoste dirba tik “AutoReisen” (iki 2 valandos nakties, kiek pamenu). Apsimoka išsinuomoti automobilį vietoje taksi - kitą dieną grąžinsite jį į artimesnę jums vietą arba galų gale grąžinsite į oro uostą dieną ir iš jo nuvyksite autobusu. 

Ekonominio automobilio nuoma parai čia kainuoja apie 30 eurų. Esu ir už 23 eurus radusi, esu ir už 40... Kaip pasiseks :) Vietos gatvėse, kur statyti automobilį nedaug, todėl gerai pagalvokite ar jums jo reikia visam atostogų periodui. Autobusai čia yra nebrangūs, patogūs, važiuoja visur ir dažnai. Jų maršrutus ir kainas rasite www titsa.com.

Štai toks trumpas gidas apie Tenerifę. 20150212094223-79136.jpg

O mes gyvename gerai: pliažinamės (vėl išlindo saulė, nes buvo “atšalę” iki 18-19 laipsnių), valgom vaisius, daržoves, ieškome naujų neatrastų vietų, susipažįstame su vis daugiau lietuvių ir tiesiog mėgaujamės laiku. Pirmoje nuotraukoje, vienas geriausių dalykų čia - šviežios žuvies pasirinkimas. Tiesa, ne ant kiekvieno kampo jų yra, bet yra, o paprašius parduotuvėje net padaro filė :)

 20150212095824-69661.jpg

Iki kitos savaitės, o jeigu kažką pamiršau pridurti - sakykite :) 

p.s. atsiprašau dėl nedidelio nuotraukų kiekio, sunku tampytis fotoaparatą su trimis vaikais :D Pažadu pasitaisyti!

ishikihe83 ishikihe83 27. Nov 2018, 17:06

Aš pigių bilietų ieškau per https://search.jetradar.com/?marker=15048&currency=EUR&locale=lt
Paprasta ir gali rasti geriausius pasiūlymus.

Redzina Redzina 27. Sep 2017, 12:26 Rainele

Iki Tenerifės - autobusu? Gal jūs juokaujat? Juk tokia kankynė... O dar iš Novaturo, kur antkainiai kosminiai? Ar nepaprasčiau tiesiog pasiimti skrydį iš kokio https://avia.lt/pigus-skrydziai/ ir pasiimti apartamentus pačiam?

31. Mar 2016, 16:12

Super! Gražios nuotraukos, smagu pajausti autentiškumą😀
Norėtųsi vasarop pajudėti ir mum link šiltųjų kraštų, o kolkas gal tik link šiaurės Lenkijos ar Slovakijos nukaksim..
jei kam įdomu- https://www.novaturas.lt/keliones-autobusu/savaitgalio-keliones

motinysteveza motinysteveza 14. Feb 2015, 14:00

nors ir neaktualu, bet labai įdomu paskaityti akiračio praplėtimaui, kaip sakant 😀
toks konkretus, aiškus, lengvai skaitosi 👍

12. Feb 2015, 21:33

P.S. Laaabai džiugu, kad išsikapanojot sėkmingai 🌷

12. Feb 2015, 21:32 Goda_Mamyciuklubas.lt

Aha...aš irgi tyliai pasvajoju kad labai norėčiau rašyti apie keliones...mmmm..... 😍

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 12. Feb 2015, 15:38 dikuza

Ligos baigėsi!!!! sveikos kaip ridikai, be jokių pasekmių.

Divka - čia būtų kitas mano darbas jei nedirbčiau čia - rašyčiau apie keliones 😀

12. Feb 2015, 13:15

Kaip faina. Ačiū už info. Turime, galime sakyti, objektyvią "virtualią gidę, kelionių agentę on-line"😀, pasakančią, kas yra kas, iš tikrųjų.

12. Feb 2015, 13:11

jau kiekvieną ketvirtadienį žinau kad po pietų lauks manęs strp. apie Tenerifę 😉
keliauti aš ten nesiruošiu, bet informacija buvo įdomi ir naudinga👍
pamiršai pasakyt, kaip tos ligos, ar jau baigės ?????