Tenerifės dienoraštis: nuo idėjos iki juodojo smėlio

Tenerifės dienoraštis: nuo idėjos iki juodojo smėlio

22. Jan 2015, 12:26 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Prisipažinsiu, gal pavadinimas gal kiek “šizovas”, bet juo norėjosi apibūdinti apie ką aš čia šiandien rašysiu. Vasaros pabaigoje, kai per pilvą dar mačiau kojų pirštus (priminsiu, jog gimdžiau lapkričio pradžioje), vidury nakties įveikiant paskutinę atkarpą kelionėje po Prancūziją, garsiai pasakiau: “O kodėl mes negalėtume porai mėnesių pabėgti nuo žiemos?”. Ir jau dabar trijų dukrų tėvas atsisukęs pasakė: “O kodėl gi ne?”. Man to ir užteko, kad planas būtų įgyvendintas. 

Kodėl Tenerifė?

Iškeliauti norėjome vasario pradžioje. Mano noras buvo pietryčių Azija, mano vyro - Europa. Jis yra interneto projektų vadovas, todėl gali dirbti, kaip ir aš, nuotoliniu būdu, bet svarbu ne tik puikus interneto ryšys, bet ir nebrangūs telefoniniai pokalbiai bei padori skrydžio kaina, nes viduryje atostogų planavo grįžti į verslo susitikimus. 

Peržiūrėjome visas Viduržemio jūros salas, jų oro ir vandens temperatūras ir supratome, jog bus per šalta. Tada pasvarstėme galimybę grįžti į Maroką, bet sustabdė žvėriškos skambučių kainos. Tuomet beliko jungtis prie tūkstančių lietuvių, kurie mėgaujasi atradę Kanarų salas. 

Čia nesame buvę, todėl pirmas klausimas - kuri jų pati pačiausia? Svarsčiau apie Lanzarotę ir Fuertoventūrą. Jos mažiau turistinės, pigesnės, bet tuo pačiu - labai sausos, uolėtos ir mažiau patrauklios vaikams. Tuomet tiesiog keletas pažįstamų rekomendavo rinktis Tenerifę, kad tai pati pačiausia iš visų, tad nustojau blaškytis ir pradėjau dairytis kur apsistoti. 

Kodėl dabar?

Smiltei paskutiniai metai darželyje, tiek aš, tiek mano vyras galime dirbti bet kur, kur yra geras internetas. Tai kodėl ne? 

Kur apsistoti?

Čia didžiausias galvos skausmas. Buto ieškojau nuo spalio pradžios. Užsisakiau gruodį. Savaitė prieš man mielasis ispanas pranešė, kad mano užsakyti apartamentai... parduoti! Jis gali grąžinti mano depozitą arba pasistengti surasti kažką panašaus... Su šios tautos atstovais man nuolat nesiseka, nesutampa mūsų požiūriai, kaip tvarkomi reikalai :) Savaitė iki atvykimo nieko pati nebūčiau radusi, todėl teko pasikliauti jo pasiūlymais ir viskas baigėsi gerai. 

1-2 miegamųjų butų kainos čia svyruoja nuo 400 eurų iki tiek, kiek leidžia jūsų kišenė. Pradėjusi paieškas supratau, kad bene kiekvienas apartamentas turi baseiną, bet internetą tik du iš dešimties, o kokybišką - vienas iš dešimties. Buto ieškojau facebook su Tenerife susijusiose grupėse, airbnb.com, fotocasa.es ir dar kokioje dvidešimtyje tinklalapių.

Vieta: nors sala nedidelė, pasirodo jos šiaurėje temperatūra yra žymiai mažesnė, tad nesezonu siūloma apsistoti pietuose ar pietvakariuose. Populiariausias kurortas - Las Americas. Nebrangių variantų radau pietiniame krante, bet pasiskaičiusi įdėmiau supratau, jog ten labai vėjuota. Ypač sausį-kovą. Teko atmesti. Radau puikių namukų kalnuose, bet tuomet būtinai reikia nuomotis automobilį. 

Po ilgų paieškų, virtinės atsitiktinumų dėka apsistojome Puerto de Santiago, šalia žymiųjų Los Gigantes uolų (nuotraukoje).

20150122122401-67532.jpg

Oras čia puikus - dabar 21-22 laipsnių šilumos. Ir taip kasdien! Temperatūra skiriasi nebent laipsniu :D 

Gyvename ant vandenyno kranto, vandens temperatūra, kaip vasarą Baltijos jūroje - 18-19 laipsnių, tad ne arbata, bet gelt irgi negelia. 

Gyvename dviejų miegamųjų atostogų bute (tokie milžiniški kompleksai skirti tik atostogoms), kuris mėnesiui mums kainuoja 600 eurų. Tad nei labai pigu, nei baisiai brangu. Mokesčiai jau įskaičiuoti. Yra nuostabus internetas, bet teko į tai išmainyti baseiną. 

Po kojomis - juodojo smėlio paplūdimiai. Tenerifė neturi savo geltono smėlio - veža jį iš Maroko, palieka akmenuotus pliažus arba yra toks juodas vulkaninis smėlis. 

Adaptacija

Dar tik antra diena čia, todėl tik kuriamės. Smiltė po kelionių nuovargio apsirgo, šiek tiek karščiuoja, bet manau grynas oras ir saulė per porą dienų “išvarys” visas ligas. 

Šniukštinėjame teritoriją, įmerkėme kojas į vandenyną, pažindinamės su maistu ir... kaimynais!

Pirmą rytą pramerkę vos penkias valandas miegotas akis dairydamiesi per balkoną šalia išgirdome - “Labas rytas!”. Lietuviškai. Šalia gyvenanti šeima čia jau kelerius metus leidžia žiemas nuo gruodžio iki vasario. Vėliau užsukome apsipirkti į prekybos centrą ir ten sutikome dar vieną lietuvę, kuri čia prieš penkerius metus su vaiku atvažiavo atostogauti. Ir liko. Taip, kad galima teigti, jog Tenerifė tikrai LABAI pamėgta lietuvių vieta. 

Daugiau nuotykių - kitą savaitę!

iki

kodelcia kodelcia 23. Jan 2015, 23:34

smagumėlis, jau ir laukiu naujų įrašų iš to šiluma dvelkiančio krašto 😀

motinysteveza motinysteveza 23. Jan 2015, 13:27

jau laukiu kito dienoraščio. 😀

Pasirodo lietuvių keliai ten pat veda 😃

Pasirodo lietuvių keliai ten pat veda 😃

Gintarep Gintarep 22. Jan 2015, 18:41

Gero pasibuvimo 😀 Ech, si foto JUSU tituline man su malonia nuostalgija, cia Birute fotografavosi, kai jai buvo sesi su trupuciu menesiuko 😀

22. Jan 2015, 14:51 Goda_Mamyciuklubas.lt

Ach... kokie mieli prisiminimai 😀
Jei turėsit galimybę, būtinai išplaukit stebėti banginių. Man taaaaip patiko 😀 Džiaugiausi kaip mažas vaikas, kai jie ėmė nardyt aplink katamaraną. Nors iš pradžių teko nusivilti.. prisižiūrėjusi TV įsivaizdavau, kad prie Tenerifės krantų plaukioja tie DIDIEJI banginiai 😃 😃 (ot blondinė).
Los Gigantes tikrai pateisina savo pavadinimą - nerealiai gigantiškos uolos..

Pavydžiu..baltai žinoma 😀

Sveikatėlės Smiltutei - klimato kaita gal paveikė organizmą. Daug skysčių, pagulinėt ir susitvarkysit!

Linkėjimai iš darganotos Lietuvos!!🌷🌷

jaldija jaldija 22. Jan 2015, 14:48

Pasaka 👍
Nesirkit, aukit ir smagiai leiskit laiką 🌷🌷🌷

Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt 22. Jan 2015, 14:33 dikuza

Nupirkau vaikiško paracetamolio sirupo - taigi čia Europa, puikiai veikia sveikatos apsauga, tad nelabai ir baisu 😀 o ir antibiotikų atsargai turiu pasiėmusi, bet manau, kad neprireiks.

floryte floryte 22. Jan 2015, 14:03

Tikras gėris toji šilumėlė😀. Linkėjimai iš snieguotos Lietuvos🌷

22. Jan 2015, 13:37

Geras oras, gera nuotaika ir tėvelių meilė greitai visas ligeles išvys. Smagaus Jums laiko. Tikrai, kad baltai pavydu tos šilumos ir saulės. Nors balti laukai už lango irgi džiugina. 😀

22. Jan 2015, 13:05

jezau kaip faina❤❤❤❤ čia dauguma norėtų pas jus 😀 man jei vaikas susirgtų ten iš kart sustresuočiau, o kas bus jei nepraeis> turit kokių antibiotikų ar pan?

Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt 22. Jan 2015, 12:39

NOooooooriu ir aš! Viskas - MK keliasi į Tenerifę vien dėl šilumos 😀