Tėvelio vafirminiai

Tėvelio vafirminiai

29. Jan 2016, 12:13 skoda skoda

Sykį, kai laukdamasi mažylės ryte prabudusi pareiškiau "noriu blynų", vyras į lovą atnešė šiuos varškės blynus. Gražus blynų bokštelis, apipiltas aviečių uogiene patenkino visus nėštukės poreikius ir tapo gražia mūsų šeimos savaitgalio tradicija. Nuo to karto, kiekvieną sekmadienį pusryčiams mūsų šeimos galva kepa savo "firminius".

3 valgytojams jums reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 5 šaukštų cukraus
  • 500 g 9 proc. riebumo varškės
  • 2 šaukštų grietinės
  • žiupsnelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 200 g miltų
  • aliejaus kepimui (mes naudojam rapsų arba saulėgražų)
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinius šluotele išplakame su cukrumi. 
  2. Sudedame varškę ir ją šakute ištriname (galima naudoti ir blenderį)
  3. Įdedame grietinę, druską, viską išmaišome.
  4. Įmaišome miltus ir viską išmaišome iki vientisos masės
  5. Kepame aliejuje, patiekiame sukrautus į "bokštelį" ir apipilame mėgstama uogiene (mums labiausiai patinka aviečių). 
Skanaus!