Tėvystė „veža“ - 10 smagių priežąsčių, kodėl gera turėti vaikų

Tėvystė „veža“ - 10 smagių priežąsčių, kodėl gera turėti vaikų

11. Oct 2016, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Vaikai, tai ne tik jūsų genų perdavimas ateities kartoms, tai šis tas daugiau! Štai keletas priežasčių, kurias galime išvardinti, kodėl taip gera turėti vaikų:

1. Tau niekada nepritrūks pasiteisinimų

Dabar, kai jau turi vaiką, gali nedalyvauti ar pavėluoti bet kur ir turėsi ką dėl to pasakyti. Gali išbandyti šias frazes:

  • "Atleisite, bet negaliu ateiti į šį susirinkimą, nes kūdikis jaučiasi kažkaip keistai, todėl negaliu jo palikti"
  • "Atsiprašau, negaliu tvarkyti laiptinės šeštadienį, nes vaikutis yra turi slogą, negaliu jo palikti"
  • "Atleiskite, jog vėluojame, mažylis miegojo pietų miego, negalėjau žadinti"

O jeigu pavyko taip išventi kažko nemalonaus, praleiskite vakarą sau - su geru filmu ar kvapnia vonia.

2. Jūsų vaikas gali išpildyti jūsų ambicijas

Žinoma, jeigu jau pradėjo naują kartą, galite stengtis, jog ji taptu KAŽKUO. Nuo ketverių veskite šokti baletą, nes norėjote būti balerina, verskite griežti smuiku, bet iš tiesų, geriausias būdas yra nusiraminti ir palaukti kuo jis jus nustebins. Pažadame, jog tikrai bus kuo didžiuotis!

3. Galite girtis, kiek norite

Kadangi girtis savo pasiekimais ar išvaizda nėra socialiai priimtina, todėl tai galite daryti per vaiką. Didžiuokitės jo išmone, sugebėjimais ir pasiekimais. Jeigu nesinori visiems pasakoti, jog auginate būsima prezidentą ar Olimpinių žaidinių čempioną, tiesiog tą informaciją patalpinkite savo facebook profilyje!

4. Galite būti nemandagi ir niekas negalvos jog tokia esate

Nebereikia apsimetinėti, jog jums rūpi jūsų anytos kaimynių reikalai, todėl galite tiesiog eiti miegoti. Nebereikia įrodinėti jog norite ramybės, nes visi žino, jog būnate su vaiku visą parą. Žinoma, nereikia minėti to fakto, jog mažylis išmiega visą naktį.

5. Galite aprengti kūdikį kvailais kostiumais ir smagiai pasijuokti

Vienas geriausių dalykų turint vaikus, tas, kad galite juos aprengti kaip tik tai norite ir jie nieko blogo apie jus nepagalvos. Tik kol mažylei nėra trejų, nesunkiai ją papuošite moliūgo kostiumu ir visiems tai atrodys gražu.

6. Galite laikyti visus savo daiktus vežimėlyje

Dar vienas iš puikių dalykų yra tai, jog kol vežiojate vaiką vežimėlyje, galite juo pasinaudoti ir jūs. Nebereikia nešioti pirkinių ant peties, nes galite juos įgrūsti į vežimėlio apačią. Tas pats ir su rankine ar kitomis smulkmenomis. 

7. Galite pamiršti idealią tvarką

Nuo šiol jūsų namai yra ir jūsų mažylio erdvė ir kuo jis didesnis, tuo daugiau daiktų jis turi ir tuo labiau juos išmėto. Pamirškite apie kruopščią tvarką, kuomet visi daiktai buvo savo vietose. Svečiai tikrai supras kodėl po sofa mėtosi kaladėlės.

8. Galite kurti savo tradicijas

Kai į šeimą atkeliauja kūdikis, ji gali oficialiai pradėti kurti savas tradicijas. Nebūtina Kūčių vakarienę valgyti kažkur, ją jau galite valgyti savo namuose su savo vaiku. Nuo šiol vėl reikės ruoštis Velykoms ir dažyti kiaušinius, o valstybinių švenčių metu paaugusiems vaikams pasakoti apie jų reikšmę.

9. Neprivalote nieko veikti

Nuo šiol turite visad pasiteisinimą "noriu pabūti su šeima" ir galite visą savaitgalį nelankyti giminaičių, nepadėti tetai triūsti darže ar sukrauti dėdei malkas. Mėgaukitės buvimu kartu ir tai yra pateisinama.

10. Suprantate, jog jūsų dėka atsirado pats nuostabiausias vaikas pasaulyje

Tas nuostabus momentas, kai suprantate, jog jūs pagimdėte patį gražiausią kūdikį visoje planetoje. Ne kažkas kitas, o būtent jūs! Ir tai nėra tik hormonai - tai absoliuti tiesa. Todėl jūs esate patys laimingiausi tėvai!

Vytulka Vytulka 11. Oct 2016, 09:27

😀👍 kaip gerai turėti vaikų