Tobula mama - mitinis sutvėrimas

Tobula mama - mitinis sutvėrimas

10. Nov 2018, 14:40 Sabrina Sabrina

Prieš keletą dienų su drauge kalbėjom apie tobulas mamas, tas, kurios dažniausiai dar turėdamos mažulyčius vaikiukus kelia į socialinius puslapius savo žurnalų puslapių vertų namų, gražiai aprengtų vaikų, sveiko, nepriekaištingai pateikto maisto nuotraukas. Ir kaip susitarusios sakėm - nesąmonė. Arba mūsų gyvenimas kažkoks kitoks.

Kiekvieną vakarą surenku žaislus (tikrus žaislus, be kurių dar dubenėlius, plastikinius indelius, šaukštus, mažus stiklainius ir jų dangtelius, žurnalus, maišelius ir kartonines dėžutes) nuo grindų svetainėje ir virtuvėje, o ryte vėl grąžinu ten pat. Dažniausiai gaminu su vaiku rankose, prausiuosi, kai ji miega, kaip ir plaunu namie grindis, o pabudus stengiuosi nebūti toliau nei kas 0.5 m., nes dabar labiausiai reikia į viską kibtis, stotis, mėginti eiti. 2 kartus per savaitę vežu į užsiėmimus baseine, gaminu tik šviežią maistą jai. Ar aš tobula mama? Nejuokaukit. Nes pateikiama tobula mama dar bent kelias valandas dienoje dirbtų, atrodytų kaip tik ką išėjusi iš grožio salono, spėtų su draugėm išgerti kavos ir pavakarieniauti kokioj fancy vietoj. Ir sportuoti, kaipgi be sporto. Ir jeigu jūs tai įgyvendintumėt ar būtumėt tobula mama? Ne, nes atsiras dar bent 5 dalykai, kuriuos turit padaryti.

Šiaip laikais mamoms keliami didžiuliai reikalavimai, pradedant kaip jos turi atrodyti ir baigiant kaip tinkamai lavinti vaikus. Tačiau tobulos mamos paveikslas piešiamas tik išoriškai, nors tikiu, svarbiausia kas viduje. Kur ta tobula mama? O ji visada buvo su jumis. Visuomenė visada turės, ką prikišti, tačiau jūsų rankose supasi ne visuomenė, o mažas žmogus, kuriam tobula mama jį myli, atliepia jo poreikius, džiaugiasi ir liūdi su juo, supažindina su pasauliu. Vaikui, kad mama būtų tobula, nereikia gražių instagraminių nuotraukų. Jam reikia mylinčios mamos. Tad ta socialinių tinklų sukurta tobula mama yra tik burbulas ir nereikia jos ieškoti ar stengtis būti kuo labiau tokia. Jūs jau esate tobula mama savo vaikui jį besąlygiškai mylėdama.

kodelcia kodelcia 30. Nov 2018, 00:11

Puikūs pastebėjimai!