TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Žvilgsnis į mėnulį

TOKIA MŪSŲ KASDIENYBĖ. Žvilgsnis į mėnulį

19. Sep 2018, 23:57 jaldija jaldija

Kartais visai neplanuotai galima pamatyti tai ko dar nematę, išbandyti kažką neišbandytų.
Eilinė darbo diena, vakaras, ruošiamės nakties miegui. Ir dar trumpam prisėdus prie kompiuterio, internetiniame mūsų miesto puslapyje randu žinutę:
Prašom prisijungti prie žvaigždžių stebėjimo Jurbarke. Būsi pirmą kartą ir nežinai kaip rasti? Ramiai! Tiesiog eini Panemunės dviračių pėsčiųjų taku į rytus ir dairaisi didelio balto vamzdžio. Prieini ir sakai:
- Labas, noriu į Mėnulį pažiūrėti.”

Suintriguoja...Juk panemunės dviračių takas mums vos ne po langais. na ir kas, kad miegot laikas. Praleisti tokios progos neketiname ir išskubame ieškoti to aprašytojo baltojo vamzdžio.Į mėnulį pažiūrėti labai norisi.
Paeiti reikėjo nemažą galiuką, vos nepasukome atgal, nes apniko abejonė, kad ne taip ką nors supratome.Vis tik keliauti neapšviestu dviračių taku, vėlai vakarę, tiksliai nežinant kur eiti, nebuvo labai jauku.
Na, bet kadangi esame atkaklūs pasiekėme tikslą.
Minėtas baltasis vamzdis , puikus teleskopas. Turėjome galimybę žvelgti į mėnulį, saturną, marsą.
Apžiūrėjome dvinarę žvaigždę ( deja pavadinimo neatmenu”. Tik įsitikinome, kad danguje švienčianti žvaigždė, teleskopo pagalba pavirsta į dvi atskiras žvaigždeles.
Astronomija mums visai nepažįstama sritis, tad klausėmės ir stebėjome viską labai susidomėję. Lazerio spindulys  skrodė dangų rodydamas mums vieną ar kitą žvaigždyną. Taip susipažinome su gulbės, kasiopėjos, mažųjų grįžulo ratų žvaigždynais. Deja, savarankiškai vis tiek jų dar nesugebėtume įžiūrėti.
Valandėlė po žvaigždėtu dangumi prabėgo labai greitai. Pasisėmėme naujų žinių. Atsirado noras pasidomėti apie tai plačiau. Airidas jau sekančią dieną ėmė ieškoti informacijos. Ir pažėrė man krūvelę įdomių faktų apie kosmosą.
20180919235606-72472.jpg

Štai taip atrodo mėnulisžvelgiant pro teleskopą. Tikrojo vaizdo ir gržio neina perduoti.20180919235621-34622.jpg

Užkabino...Lauksim naujų susitikimų su žmogumi, kuris dalinasi savo žiniomis ir kviečia visus norinčiis kartu stebėti dangų.Ir esame jam labai dėkingi už suteiktą galimybę pamatyti tai, kas paprastai plika akimi nematoma.

floryte floryte 21. Sep 2018, 20:15

Tikrai kaip iš fantastikos srities! Net teleskopai vos ne naktį jums po langais atsiranda👍😀

Gintarep Gintarep 21. Sep 2018, 08:19

Fantastika!!! Na, jūs ir nerealūs 👍🤗❤