Sveiki. Ar yra norinčių palepinti savo skonio receptorius ir pasimėgauti dar vienu gardumynu ? Šis patiks riešutų mėgėjams.
Jums reikės:
Miltų, kad būtų kieta tešla;
125 g margarino;
100 g grietinės;
2 kiaušinių;
200 g riešutų;
Kremui:
1 indelio kondensuoto pieno;
2 arbatinių šaukštelių prieskonių (džiovintų mėtų arba citrininių melisų, cinamono);
Glajui:
3 šaukštų pieno;
3 šaukštų kakavos miltelių;
3 šaukštų cukraus;
Papuošimui galite naudoti baltyminės masės puošinius, pabarstukus ir pan.
Gaminimas:
Į išsuktą margariną supilama grietinė ir plakti kiaušiniai. Viską gerai išmaišius suberiami sijoti miltai ir išminkoma.
Tešla šaldoma 3 – 4 val.
Atšaldyta tešla plonu sluoksniu sutarkuojama burokine tarka ant riebalais išteptos skardos.
Kepama 5 – 10 min.
Iškepti visi tarkiai sumaišomi su smulkintais pakepintais riešutais.
Kremui:
Neatidarytas kondensuoto pieno indelis, nuėmus popierinę etiketę įdedamas į šaltą vandenį, kad apsemtų ir verdamas 1,5 val. Virtą indelį atidarykite LABAI ATSARGIAI.
Paruošta torto masė paskaninta prieskoniais sukrečiama į formą ir atšaldoma.
Puošiama šokoladiniu glajumi. Jam piene ištirpinamas cukrus, suberiami kakavos milteliai ir kaitinama maišant, kol sutirštėja.
Labai skanu su kava, arbata ar pienu.
Skanaus!
pradzia tikrai nebloga 😉
😉
nepailstanti kepejele😀paskaitau ir laukiu progos,nes pati saldumynu nemegstu.
tinginio torciukas😀 skanu😀
Sakau kiekio nematavau 😀
skanumelis... reiks per kokia svente pasidaryt 😀
o kiek tu dejai? 😃
Labas ciornyta, na recepte buvo rašyta tiek, kad tešla būtų kieta, tad kiekis nenurodytas, tad ir dėjau tiek, kad gavos kieta 😀
Neblogai jam, bet nebeilgai, prasidės mokslai ir retai kada ką eis gakžmint, džiaugias kol gali 😃
labas o kiek miltu reikia deti? 😉
o jatus kaip skaniai atrodo, o del tortu su riesutais tiesiog tirpstu😃
tai vyrui gerai,tokią šaunią šeimininkę turėti,garždiausių patiekalų prigamina
Niam😀