Mums reikėjo:
200 g. grietinės
3 šaukštų žalatinos
0,5 litro kaktusų (puikiai tinka raudonųjų serbentų) sulčių, jei bus serbentai, reikės 50 g. medaus
torto pagrindų (juos galima nusipirkti arba išsikepti)
3 - 4 šaukštu šokoladinės kakavos arba šokolado
100 g. sviesto
migdolų drožlelių - 4 šaukštų
Želatiną išsitirpinam ant silpnos ugnies, intensyviai maišant (tik neužvirkite),
nukeliame nuo viryklės, kažkiek pravėsiname ir supilame sultis, grietinę ir gerai išmaišome. Dedame į šaldytuvą. Palaikome šaldytuve apie pusvalandį, kad šiek tiek sutirštėtų.
Paimama tortų lakštus
ir pertepame jau pravėsusia mase.
Įdedame į šaldytuvą ir per tą laiką verdame šokoladinį glaistą.
100 g. sviesto su 3-4 šaukštais šokolado ar šokoladinės kakavos ištirpiname ant silpnos ugnies.
Aptepame glaistu. Iš drožlelių darome dekoracijas. Šį sykelį vaikas darėsi širdelę, nes tortą neš į stovyklą atsisveikinimo renginiui.
Įdedame į šaldytuvą porai valandų.
Buvo tikrai didelis tortas, bet staigiai suvalgytas.
Vaikams pritrūko torto, nors buvo tikrai didelis.
Artėjančiam gimtadieniui vaikas vėl sakė su mano pagalba gaminsis šį tortą.
👍