Tortų labirintai:-)Kavos turtingas...

Tortų labirintai:-)Kavos turtingas...

11. Jul 2015, 05:58 mama ingrida mama ingrida

Laba diena,rašau jau trečią kartą šiandien ir galvoju ar aš čia tokia žiopla ar ir jums taip pasitaiko.Parašius beveik puse straipsnio kažką spustelėjau ir viskas dingo neaišku kur.Antrą kartą parašiau beveik viską ir vėl vieno mygtuko paspaudimas ne to kurį reikia viskas vėl dingo:-)Nei ant savęs pykti nei nepykti,nu žiopla ir tiek!!!

Taigi,,Kavos turtingas"torto aš netgi pasakyčiau nuodėmingo torto:-) receptas:

Biskvitui:

250 g.sviesto kambario temperatūros(paskutinį kartą naudojau kepinių margariną ir skonio tikrai nepakeitė bent jau man)

440 g.cukraus

4 didelių kiaušinių(L)

400 g.miltų

80 g.kakavos

2,5 a.š.kepimo miltelių

0,5 a.š.druskos

4 v.š.tirpios kavos ištirpintos 3 v.š.karšto vandens

350 ml.pieno

vanilinio cukraus

Kremui:

500 g.maskarponės

400 g.Rududu

2 v.š.kavos likerio,brendžio ar romo(aš įpilu kavą)

Sirupui:

300 ml.stiprios kavos

150 g.cukraus

50-100 ml.alkoholio(aš dažniausiai nepilu nes valgo vaikai,nors alkoholis verdant ir išgaruoja)

Eiga:sausus produktus išskyrus cukrų sumaišyti ir daugiau kartų persijoti.

Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo.Plakant įmušti po vieną kiaušinį ir dar paplakti apie penkias minutes.

Tada į sviesto,kiaušinių masę sudėti pusę miltų mišinio ir atsargiai su šaukštu išmaišyti nepersistengiant.Ištirpintą kavą supilti į pieną gerai išmaišyti ir palaipsniui supilti į tešlos mišinį.Išmaišius supilti po truputį likusį miltų mišinį ir viską išmaišyti kol nebesimatys miltai nepersistengiant.Kepame atsegamoje formoje.Dugną išklojame kepimo popieriumi,šonus patepame sviestu.Kepti reikia apie 160-170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min.Kaip ir ankščiau minėjau laiko aš nelabai žiūriu o stebiu patį biskvitą,aišku čia tas variantas kai pagelsta netinka:-)Tiesiog kai manau jog gali būti iškepes patikrinu dantų krapštuku,jei sausas iškepė,jei apsivėlęs dar reikia pakepti.Aišku jei kepate po vieną biskvitą atskirai tai ir kepimo laikas trumpesnis.Mano forma 23 cm tai išėjo keturi biskvitai.Galima iškepti du ir pjauti per puse o galima ir visus keturis atskirai.Tame recepte kr aš radau internete rašė jog tešlą reikia ruošti atskirai prieš kiekvieną kepimą dalimis.Bet aš visada užmaišau visą kiekį ir kepu dalimis.Nematau jog kažkas būtų blogiau.

20150711101131-60748.jpg20150711101157-84803.jpg

Tiesa šis biskvitas gaunasi toks sunkus,riebus,lengvai lūžtantis.Taigi išimant iš formos,nuimant nuo kepimo popieriaus reikia elgtis atsargiai,kad nesutrupėtu.Jei ir įlūžta nieko tokio vistiek uždengsite,sulipdysite kremu.Jei norėsite puošti trupiniais tai vieną ploniausią biskvitą palikite trupiniams.Man lengviausia buvo trupinius padaryti tarkuojant biskvitą smulkia burokine tarka,kadangi kaip minėjau biskvitas drėgnas ir riebokas.

20150711102434-96925.jpg

Šis dengtas trupiniais.

Išsiverdame kavos sirupą:Jį reikia virti apie 15-20 min nuo užvirimo.Kiekis turi sumažėti maždaug per pusę ir pasidaro toks klampus skystis.O kvapas kavos....verdant šį sirupą:-)Šį sulaistymo sirupą galima pakeisti ir apelsinų sultimis,tik kavos skonio beveik nebus.

Kremo pasiruošimas:Maskarponę išplakti įdedant po šaukštą rududu iki vientisos masės,įpilti arba lkoholio 2 šaukštus arba kavos taip kaip darau aš.

Na ką ir konstruojame:Aš tortą tepu formoje,dedu biskvitą,gausiai sulaistau sirupu,dedu kremo,vėl biskvitas,sirupas,kremas.Ant viršutinio biskvito sulaisčiau sirupu ir padėjau į šaldytuvą.O galima dėti dar ir kremo nestorai,ypač jei dengisite biskvito trupiniais.

20150711101920-84846.jpg

Dedant biskvitą reikia truputi paspausti jog užsipildytu tarpai kremu.Kai sukonstruojame dedame į šaldytuvą.Aš laikau per naktį.Kitą dieną išemu iš formos aptepu šonus tuo pačiu kremu kuris išlindo truputį į šonus.Na ir tada puošimas.Aš šį tortą norėjau puošti ganašu šokoladiniu,bet jau antrą kartą aš su juo vis nesusidraugauju.Man jis nepavyksta:-( Na nieko gal kada nors aš jį įveiksiu:-)

Taigi parašau kaip jį paruošti gal jums pasiseks geriau nei man.Reikia lygiomis dalimis šokolado ir grietinėlės.Aš ėmiau 200 g.šokolado ir 200 g.grietinėlės.Grietinėlę reikia užkaitinti,bet neužvirti,sutrupinti šokokladą ir sudėti į karštą grietinėlę,viską gerai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą 8-10 val.Turi būti gerai atšalę.Kitą dieną bandyti išplakti ir turėtų gautis purus kremas kuriuo galima puošti tortą.Bet man nesigavo.Gavosi toks grūdeliais kažkoks.Taigi sukausi iš padėties įdėjau kelioms sekundėms į mikrobanginę,išmaišiau ir gavosi tokia glotni,laaabai skani masė.Tai aš šia mase tortą ir aptepiau,šonus,viršų.Tepėsi labai lengvai,paėmiau peilį kur skirtas duonai raikyti,toks karpuotas ir pavingiavau ant kremo bangeles.Dar liko truputi to kremo tai aš jį sudėjau į maišelį prakirpau mažilyti kamputį ir pakringeliavau ant viršaus ir šonų tokių kringeliukų.Manau gavosi visai neblogas rezultatas.O kas svarbiausia kai esu dengusi tortą šokoladu grynu ištirpintu tai jis sustingdavo ir kai pjaustydavai tortą lūždavo ir negalėdavai gražiai atpjauti.O šį kartą pjovėsi labai lengvai nes šokoladas liko minkštas,bet apstingęs.Tiesa maišelio tokiam dalykui reikia tokio tvirtesnio kur būna parduotuvėse pirkti pvz.uogoms šaldyti tokie užsegamu viršumi.O ne to plonučio kur prekes dedam.

20150711104241-41059.jpg

Įdedu didesnę nuotrauką jog kringeliukai matytūsi:-)O čia torto pjūvis:-)

20150711105341-41985.jpg

Iš to kiekio produktų išeina 3,2 kg tortas.Jis yra labai sodraus skonio.Daug jo ne kiekvienas gali suvalgyti.Aišku mano šeimoje tai negalioja:-)Ir totas pas mus ištirpsta greitai,kitai dienai dažniausiai nebelieka:-)

Skanaus:-) mėginkite,kepkite ir pasidalinkite kaip pavyko:-)

P.s.Kadangi rašiau su nuotykiais tai nepykite apie pastilaža parašysiu kitą dieną:-)O tai mažiai jau ramybės neduoda:-)

mama ingrida mama ingrida 12. Jul 2015, 12:52 lina_baj

Irgi variantas👍Kai reikia greitai ir skaniai,pasinaudosiu ir aš tuo kada😀

lina_baj lina_baj 12. Jul 2015, 11:26

SUper. Aš tingėjau kepti biskvitą tai tokį tortą pasigaminau su sausainukais damų piršteliais - sumirkai, tokiu pačiu kremu pertepi - super greitai gaunasi ir man, kaip tinginei, beveik nieko daryti nereikia 😀))

floryte floryte 11. Jul 2015, 23:55

Na aš jau pradedu archyvuoti Jūsų receptus😀. Kepsiu, kai tik bus kokia nors progelė. Skaniai ne tik atrodo, bet skanumo duoda ir išsamus aprašymas, paaiškinimai kaip ir ką...Ačiū🌷😀

Natele Natele 11. Jul 2015, 19:35

Tikrai gražiai gavos aptepimas - nepasakytum, kad kažkas nepavykę būtų 😀. Reikės kada ir man šitą kavos išbandyt, o tai vis kažkaip jogurtinį tekepu paskutiniu metu - greitas jis man toks 😀.

mama ingrida mama ingrida 11. Jul 2015, 18:45 kodelcia

Ačiū už patarimą reikės taip bandyti😀Kadangi esu visai žalia tose kompiuterinėse galimybėse😀

kodelcia kodelcia 11. Jul 2015, 18:33

Puikus receptas, o dėl straipsniukų rašymo, tai patarčiau pirmiausia į word programą pasirašyti, o tik tada kelti į MK (aš taip jau keletą metų darau, nes iš pradžių daug kartų taip pat tekdavo vis rašyt iš naujo, jei netyčia kokį ne tą mygtuką paspausdavau) sėkmukės 😀